طراحی موتور سری کموتاتوری AC یونیورسال با استفاده از یک روش بهینه سازی هوشمند مبتنی بر الگوریتم PSO
Publish place: Journal of Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers، Vol: 17، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 265
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIAE-17-2_009
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399
Abstract:
شمار زیادی از موتورهای الکتریکی که همه ساله در جهان ساخته میشوند، موتورهای سری کوچک کموتاتوریAC هستند. از اینرو طراحی بهینه این نوع ماشینها منجر به صرفهجویی قابل توجهی در هزینههای ساخت نسبت به روشهای سنتی طراحی از طریق آزمون و خطا میشود. در این مقاله، از یک روش هوشمند مبتنی بر الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات PSO برای طراحی بهینه موتور سری کموتاتوریAC یونیورسال، استفاده شده است. از دیدگاه تولید کننده بهینهترین طراحی، ارزانترین و کمهزینهترین موتور تولید شده است، یک تابع هدف به منظور کاهش هزینه ساخت موتور و یافتن ابعاد بهینه با قید توان خروجی ثابت موتور به کار رفته است. ترکیبی از پارامترهای هندسی و نقطه کار موتور، به عنوان تابع هدف بهینهسازی در نظر گرفته شده است. برای نشان دادن عملکرد بالای روش ارائه شده، نتایج بهینهسازی توسط الگوریتم PSO با الگوریتم Firefly مقایسه شده اند. همچنین برای اعتبارسنجی نتایج به دست آمده در بخش طراحی، با به کارگیری نرمافزار ماکسول و با استفاده از روش آنالیز اجزای محدود، موتور یونیورسال نمونه در فضای دوبعدی نرمافزار ماکسول پیادهسازی شده است. نتایج شبیهسازیها، استحکام ، انعطافپذیری بالا و کارآمدی روش ارائه شده برای طراحی بهینه موتور یونیورسال را نشان می دهند.
Keywords:
Optimized designing , universal AC series motor , particle swarm optimization , PSO algorithm , finite element method , FEM , طراحی بهینه , موتور سری کموتاتوری AC , الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات , PSO , روش اجزای محدود
Authors
حمید شاه عالمی
University of Guilan
سمانه فتحی ساسانسرا
University of Guilan
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :