بررسی اثر ماده شیمیایی پلی اکریل آمید بر پایداری خاکدانه ها در حالت خشک و مرطوب

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,574

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_629

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

پایداری خاکدانه ها یعنی مقاومت آنها در مقابل شکستن موقعی که در معرض نیرو های تخریب کننده قرار می گیرند، آب چه به صورت آبیاری یا بارندگی باعث شکستن خاکدانه هایی میشود که به طور ضعیفی بهم اتصال یافته اند . و این امر موجب پراکنده شدن ذرات رس، کاهش تخلخل افزایش مقاومت خاک به نفوذ ریشه ها و کاهش هدایت هیدرولیکی اشباع، و آب قابل استفاده می شود 4) و2 )پلی مر ها از طریق دو مکانیسم باعث هماوری ذرات می شوند : جذب سطحی الکتریکی مولکولهای پلیمر بر روی سطوح ذرات به دلیل خنثی شدن بار سطحی ذرات رس کمک می کند . وصل نمودن ذرات خاک به یکدیگر باعث هماوری ذرات می شوند . این فرآیند ها به وسیله خواص پلیمر و نوع مکانیسم پیوند بین پلیمر و ذرات تحت تأثیر می باشد پلی مر های کاتیونی بار منفی ذرات رس را خنثی می کند و در نتیجه به عنوان ترسیب دهنده می توانند مورد استفاده قرار گیرند . پلی مرهای آنیونی به ویژه در حضور کاتیونهای چند ظرفیتی هماورهای موثری هستند . برای این پلیمرها کمی از زنجیره های پلیمر در جذب دخالت دارند و سایر قسمتها به صورت حلقه و قلاب هایی قرار دارند بنابر این پلی مرهای آنیونی یک قلاب نسبتاً طویل تشکیل می دهند که پل های بین ذرات را تسهیل می کند . پلی مرهای با وزن مولکولی 0/2 تا 15 میلیون دالتون نمی توانند به درون خاکدانه ها نفوذ کنند و به همین خاطر پلی اکریل آمید به طور قوی به وسیله خاکدانه ها جذب می شود و به درون خاکدانه ها نفوذ نمی نماید و این عامل استفاده ار پلی اکریل آمید را به عنوان یک اصلاح کننده در زیر خاک سطحی محدود می کند (3 و 1)

Authors

حسین شکفته

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرف

حسینقلی رفاهی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

منوچهر گرجی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • [- Ben-Hur, M., and R. Keren. 1997. Polymer effects On ...
  • Lentz, R. D., I. Shainberg. R. E. Sojka, and D. ...
  • _ Nadler, A., E., Perfect, and B. D. Kay. 1996. ...
  • نمایش کامل مراجع