سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عملکرد و رفتار سقف های سنتی در ساختمان های بنایی و ارائه روشهای عملی بهسازی لرزه ای سقف ها

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,906

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INRC01_040

Index date: 23 June 2006

بررسی عملکرد و رفتار سقف های سنتی در ساختمان های بنایی و ارائه روشهای عملی بهسازی لرزه ای سقف ها abstract

در اکثر ساختمانهای بنایی قدیمی سقف ساختمان به صورت تخت بوده و توسط طاق ضربی با تیر آهن و یا توسط تیرهای چوبی و پوشش گل اندود اجرا گردیده است. اینگونه از سقفها علاوه بر دارا بودن وزن زیاد فاقد انسجام و صلبیت کافی جهت انتقال نیروی زلزله به عناصر قائم باربر جانبی ساختمان (دیوارهای بنائی) می باشند. سقفها علاوه بر تحمل بارهای ثقلی باید در برابر تغییر شکلهای افقی ایجاد شده در صفحه خود دارای مقاومت و سختی کافی بوده و برای تلاشهای برشی و لنگرهای خمشی ایجاد شده در میان صفحه خود طراحی گردند در غیر اینصورت نمی توانند به صورت یک دیافراگم صلب نقش انتقال نیروی جانبی زلزله را به اجزاء قائم باربری که به آنها متصل هستند به خوبی به انجام رسانند. عدم انسجام و یکپارچه نبودن سقفها باعث می گرددکه در هنگام وقوع زلزله سقفها به صورت تکه تکه متلاشی گردیده و سقوط نمایند که این مورد باعث ایجاد خسارت زیاد جانی و مالی میگردد در صورتیکه در سقفهای منسجم و یکپارچه پس از تخریب قسمتی از دیوارها ممکن است سقف سقوط نماید اما متلاشی نمی شود و معمولا پس از سقوط هنوز بعضی از نقاط آن بر روی دیوارهای باقیمانده تکیه دارند که در زیر آنها فضای خالی جهت خروج افراد و امدادرسانی در هنگان زلزله وجود دارد. بنابراین با افزایش یکپارچگی و انسجام سقفها علاوه بر به تاخیر انداختن تخریب سقفها و کمتر کردن خسارت ناشی از متلاشی شدن آنها می توان صلبیت جانبی سقفها را افزایش داد که باعث توزیع مناسبتر نیروی زلزله بین دیوارهای بنائی گردیده ومقاومت جانبی ساختمان را به میزان زیادی افزایش میدهد. در این تحقیق رفتار سقفها و تغییر شکلهای آنهامورد مطالعه قرار گرفته است و روشهای بهبود عملکرد و راهکارهای عملی بهسازی سقف های سنتی پیشنهاد گردیده است. همچنین رفتار دیافراگمی سقف ها و نقش آنها در توزیع نیروی جانبی زلزله بین دیوارهای برشی آجری، بررسی گردیده است و توسط مثالهای عددی نشان داده شده است که صلب نمودن سقف ها می تواند یکی از روش های بسیار موثر جهت بهبود رفتار لرزه ای ساختمانهای بنائی باشد.

بررسی عملکرد و رفتار سقف های سنتی در ساختمان های بنایی و ارائه روشهای عملی بهسازی لرزه ای سقف ها Keywords:

بررسی عملکرد و رفتار سقف های سنتی در ساختمان های بنایی و ارائه روشهای عملی بهسازی لرزه ای سقف ها authors

محمدعلی هادیان فرد

استادیار بخش عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مقدم، حسن، طرح لرزه _ ساختمانهای آجری، انتشارات دانشگاه صنعتی ...
ناطق الهی، فریبرز و معتمدی، مهرتاش، طراحی و اجرای ساختمانهای ...
آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله، استاندارد 4-2800، ویرایش ...
دستورالعمل آسیب پذیری و بهسازی لرزه ای ساختمان های غیر ...
ATC-43 project, Evaluation of earthquake damaged cOncrete and masonry wall ...
FEMA 356, Pre standard COmmentary for the seismic rehabilitation of ...
Lang K., Bachmann H., On the seismic vulnerability of existing ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عملکرد و رفتار سقف های سنتی در ساختمان های بنایی و ارائه روشهای عملی بهسازی لرزه ای سقف ها" توسط محمدعلی هادیان فرد، استادیار بخش عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یاسوج نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ساختمان بنائی ، سقف ، دیافراگم صلب ، بهسازی لرزه ای ، مقاوم سازی هستند. این مقاله در تاریخ 2 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5906 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در اکثر ساختمانهای بنایی قدیمی سقف ساختمان به صورت تخت بوده و توسط طاق ضربی با تیر آهن و یا توسط تیرهای چوبی و پوشش گل اندود اجرا گردیده است. اینگونه از سقفها علاوه بر دارا بودن وزن زیاد فاقد انسجام و صلبیت کافی جهت انتقال نیروی زلزله به عناصر قائم باربر جانبی ساختمان (دیوارهای بنائی) می باشند. سقفها علاوه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عملکرد و رفتار سقف های سنتی در ساختمان های بنایی و ارائه روشهای عملی بهسازی لرزه ای سقف ها با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.