بهینه سازی فرایند فیبریل زایی از آلبومین سرم گاوی با روش جذب سنجی کنگورد به منظور استفاده از آن ها به عنوان نانو مواد زیستی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 348

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NCMBJ-6-23_009

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1399

Abstract:

سابقه و هدف: رشته های آمیلوئیدی نانو ساختارهایی هستند که در نتیجه اتصال پپتیدها و پروتئین­ها به یکدیگر به وجود می آیند. در سال­های اخیر رشته های آمیلوئیدی به عنوان نانو مواد جدید مورد توجه قرار گرفته اند. از این منظر، افزایش میزان آمیلوئیدی شدن پروتئین­ها می تواند مطلوب باشد. در این مطالعه فرایند آمیلوئیدی شدن آلبومین سرم گاوی به عنوان یک پروتئین مدل، بهینه سازی شده است. مواد و روش­ها: پروتئین آلبومین سرم گاوی در بافر میکس سیترات-فسفات با pH های مختلف ۱ و ۲ و ۳ و ۷/۴ و ۴/۷ قرار گرفته و هر کدام در حمام آب با دماهای مختلف (از ۴۰-۸۰ درجه سانتیگراد) قرار گرفته و به کمک مگنت­های کوچک (برنجی) با سرعت ۱۰۰ دور در دقیقه و برای زمان­های مختلف ۰، ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت بهم زده شدند تا رشته های پروتئنی در هر یک بوجود آید. سپس میزان رشته های آمیلوئیدی حاصله به روش جذب سنجی مرئی و با استفاده از رنگ کنگورد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: در این تحقیق اثر چهار متغیر دما، pH، زمان و غلظت پروتئین بر فرایند فیبریل زایی بررسی شده و نتایج حاصله با روش طیف سنجی کنگورد به­صورت تغییرات طول موج ماکزیمم (λmax) و جذب در طول موج ماکزیمم (Aλmax) و نیز میکروسکوپ الکترونی گذاره مورد تائید قرار گرفت. مشخص شد که بهترین شرایط تشکیل رشته های آمیلوئیدی در غلظت ۵ میلی گرم بر میلی لیتر از پروتئین BSA و در pH بافر برابر ۳ و پس از ۷۲ ساعت انکوباسیون در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد می باشد. نتیجه گیری: از روش ساده جذب سنجی کنگورد می توان به­عنوان آزمایش اولیه برای تائید حضور نانو رشته های پروتئینی استفاده نمود و در این راستا، میزان جذب در طول موج ماکزیمم به­عنوان یک شاخص موثق معرفی می شود.

Authors

امیر آراسته

Department of biology, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

علی صالح زاده

Department of biology, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

مهران حبیبی رضایی

Protein Technology Research Lab (PBRL), School of Biology, College of Science, University of Tehran, Tehran, Iran

علی اکبر موسوی موحدی

Institute of Biochemistry and Biophysics, University of Tehran, Tehran, Iran