بررسی تأثیر نماز حاجت و دعا بر سلامت روان بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 301
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_FEYZ-23-7_001
Index date: 20 April 2021
بررسی تأثیر نماز حاجت و دعا بر سلامت روان بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس abstract
سابقه و هدف: بیماری مولتیپلاسکلروز یک بیماری مزمن و خودایمن است. هدف مطالعهی حاضر، تعیین تأثیر نماز حاجت و دعا بر سلامت روان بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس بود.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی 60 بیمار مبتلا به مولتیپلاسکلروز شرکت نمودند. نمونهگیری به شیوهی دردسترس از بین بیماران مراجعهکننده به کلینیک روماتولوژی بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1397 انجام گرفت. نمونهها بهطور تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. بیماران گروه آزمون به مدت دو ماه بعد از نمازهای روزانه، دو رکعت نماز حاجت میخواندند و به مدت چند دقیقه راز و نیاز مینمودند. در گروه کنترل مداخلهای انجام نگرفت. قبل و بلافاصله بعد و یک ماه بعد از مطالعه، پرسشنامهی سلامت روان توسط بیماران تکمیل شد. دادهها با نرمافزار آماری SPSS نسخهی 16 و با آزمونهای تحلیلی و توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: بلافاصله بعد از پایان مداخله و یک ماه بعد از مداخله تفاوت آماری معنیداری در میانگین نمرهی سلامت در دو گروه وجود داشت (0/05 > P). نتایج آزمون آنالیز واریانس تکراری نشان داد که تغییرات میانگین سلامت روان و ابعاد آن در طول زمان متفاوت و اثر متقابل گروه و زمان در مورد متغیر سلامت روان معنادار میباشد (0/001 > P).
نتیجهگیری:نماز حاجت و دعا میتواند باعث افزایش سلامت روان بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروز شود. پیشنهاد میشود از این عمل بهعنوان یک درمان مکمل جهت افزایش سلامت روان این بیماران استفاده شود.
بررسی تأثیر نماز حاجت و دعا بر سلامت روان بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس Keywords:
بررسی تأثیر نماز حاجت و دعا بر سلامت روان بیماران مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس authors
محبوبه رضائی
Autoimmune Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
ندا میرباقرآجرپز
Autoimmune Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :