بررسی تاثیر دو الگوی کاهش وزن سریع بر آسیب سلولی عضلات قلبی
Publish place: Journal of Sport and Biomotor Sciences، Vol: 9، Issue: 17
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 336
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSBS-9-17_005
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1400
Abstract:
مقدمه و هدف:کاهش سریع وزن بدن برای قرار گرفتن در رده وزنی پایینتر در مسابقات رشته کشتی یکی از مهمترین معضلات این رشته است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو نوع برنامه کاهش وزن حاد بر سطوح شاخصهای آسیب سلولی میوکارد میباشد.
روش کار:تعداد ۱۶ کشتیگیر جوان (سن:۳۱/۱±۱۸ سال، وزن:۱۷/۱۳±۶۸/۷۱ کیلوگرم، قد:۴۰/۶±۱۷۱سانتیمتر) به طور تصادفی و بر اساس ویژگیهای ترکیب بدنی در یک طرح تحقیقی متقاطع در قالب دو گروه (گروه اول:کاهش وزن به میزان ۲درصد و گروه دوم: کاهش وزن به میزان ۴درصد وزن بدن) در این مطالعه شرکت نمودند. نمونههای خون در چهار مرحله؛ (قبل، بلافاصله، ۶ ساعت و ۲۴ ساعت بعد از کاهش وزن) اندازهگیری شد. روش آماری آنالیز واریانس با اندازهگیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی برای ارزیابی تغییرات درون گروهی و t مستقل جهت مقایسه بین گروهی مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج:نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان CK-MB بلافاصله پس از کاهش وزن در دو گروه افزایش معنیداری دارد (۰۰۹/۰=P). با وجود این، در مدت ۲۴ ساعت بعد از کاهش وزن، سطح ایزوآنزیم کراتین کیناز به مقادیر استراحت بازگشت. همچنین، افزایش معنیداری در سطح LDH در گروه اول مشاهده شد (۰۰۸/۰=P). هرچند تغییر معنیداری در سطح آنزیمی CK در هر دو گروه مشاهده نشد.
نتیجهگیری:به نظر میرسد که کاهش وزن سریع به میزان ۲ و ۴ درصد وزن بدن نمیتواند سبب آسیبهای جدی قلبی شود. گرچه سطح آنزیمهای LDH و CK-MB در دو گروه بعد از کاهش سریع وزن افزایش یافت. بدیهی است انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری به نظر میرسد.
Keywords:
Rapid weight loss , CK , CK-MB , LDH , کاهش وزن سریع , کراتین کیناز , ایزوآنزیم کراتین کیناز قلبی , لاکتات دهیدروژناز
Authors
رضا فرضی زاده
University
لطفعلی بلبلی
University