عوامل موثر بر تخلیه اضطراری ایستگاههای مترو با استفاده از نرمافزار شبیهسازی ۲۰۱۷ Pathfinder و ارائه راهکارهای مهندسی با رویکرد پدافند غیرعامل ۲۰.۱۰۰۱.۱.۲۰۰۸۶۸۴۹.۱۳۹۹.۱۱.۴.۳.۸ :DOR

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 409

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SAPD-11-4_003

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400

Abstract:

مروری بر حوادث گذشته در  ایستگاههای مترو دنیا نشان میدهد تلفات بسیاری ناشی از حوادث آتشسوزی، بمبگذاری و ... در ایستگاههای مترو به دلیل بسته بودن فضای زیرزمینی ایستگاه ، ازدحام جمعیت و... وجود داشته است. بنابراین هنگام مواجهشدن با این تهدیدات، یکی از پاسخهای اضطراری مهم برای حفاظت از جان شهروندان و کاهش تلفات نیروی انسانی و بهتبع آن افزایش پایداری ملی تخلیه جمعیت است. لذا بهمنظور کاهش تلفات ناشی از رخداد حوادث در ایستگاه مترو، پیشبینی وضعیت تخلیه افراد و کاهش زمان تخلیه، لازمه عوامل موثر بر تخلیه اضطراری ایستگاههای مترو شناسایی و برطرف شوند. برای شناسایی این تنگناها در طی فرایند تخلیه، از روش کمی استفاده شده است. روش کمی مورداستفاده در این پژوهش استفاده از نرمافزار شبیهسازی تخلیه اضطراری ۲۰۱۷ Pathfinder میباشد که در حالت شبیهسازی جنبش (SFPE) استفاده گردید. بنابراین شبیهسازی و الگوسازی تخلیه افراد در سه حالت کم، متوسط و زمان اوج جمعیت در ایستگاه مترو، در حالتهای مختلفی با در نظر گرفتن شرایط: سرعتهای مختلف حرکت افراد، جنسیت، اندازه گروههای مختلف و تراکم پدیدههای در ایستگاه موردمطالعه (ایستگاه دروازه شمیران) شبیهسازی شد و روند تخلیه افراد و چگونگی تخلیه افراد از مسیرهای مختلف ایستگاه و عوامل بحرانی تاثیرگذار مانند گلوگاه تخلیه، دریچهها ورود و خروج و سکوها و ... در زمان تخلیه شناسایی شدند. و همچنین برای برطرف کردن این تنگناها و کاهش زمان تخلیه در ایستگاه، الزامات مهندسی (سازه، معماری، تاسیسات و مدیریت ساختاری) با رویکرد پدافند غیرعامل برای تسهیل تخلیه و کاهش زمان تخلیه و آسیبپذیری و نجات افراد در ایستگاههای مترو ارائه شد.

Keywords:

کلمات کلیدی:عوامل موثر در تخلیه اضطراری , پدافند غیرعامل , ایستگاههای مترو , نرمافزار شبیهسازی ۲۰۱۷Pathfinder

Authors

غلامرضا جلالی فراهانی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل

محسن ساسانی

دکتری مدیریت راهبردی، دانشگاه عالی دفاع ملی، معاون سازمان پدافندغیرعامل ،تهران، ایران

حامد احمدیوسفی

کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل گرایش طراحی دانشکده امایش و پدافند غیرعامل دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • [1]. B. Rahnavard and A. A. Ahmadzadeh, “Design of a ...
  • [2]. E. Dehghani, “Subway Station, Public Shelter,” Passive Defense Organization ...
  • [3]. M. M. Hasanloo, “Investigating and Designing Urban Design Patterns ...
  • <p style="dire ...
  • نمایش کامل مراجع