سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی نواحی مستعد اکوتوریسم در چهار فصل مختلف با استفاده از روش (Fuzzy Topsis) منطقه مورد مطالعه (شهرستان دماوند)

Publish Year: 1399
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 310

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUPS01_051

Index date: 1 May 2021

ارزیابی نواحی مستعد اکوتوریسم در چهار فصل مختلف با استفاده از روش (Fuzzy Topsis) منطقه مورد مطالعه (شهرستان دماوند) abstract

امروزه گردشگری بخش مهمی از فعالیت های جهانگردی را در دنیا به خود اختصاص داده است. در این فعالیت، جهانگردان برای بهره گیری از زیباییطبیعی و جلوه های حیرت انگیز خلقت به رشته کوهای مرتفع، کوهستان ها و... سفر می کنند. این گرایش قوی و تمایل خاص به بهرمندی از طبیعت،اکوتوریسم نام گرفته است. در این مطالعه با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره (FuzzyTopsis) نواحی مستعد توسعه ی اکوتوریسمشهرستان دماوند در فصل های بهار، تابستان، پاییز و زمستان باتوجه به معیار های هر فصل مورد بررسی قرار گرفت. که نتایج نشان می دهد. در فصلبهار بشترین وزن را بارش و پوشش گیاهی به خود اختصاص داده است. و با توجه به نقشه ی طبقه بندی نهایی بهترین مکان های مناسب برایتوسعه ی اکوتوریسم قسمت های شمالی (بخش های جنوبی دهستان ابعلی، دهستان مهر آباد، دهستان تارود، و قسمت های مرکزی (دهستان جمعاب رود) که پوشش گیاهی مناسب تری دارند را شامل می شود. در فصل تابستان بیشترین وزن مربوط به دما و پوشش گیاهی می باشد با توجه بهنقشه ی طبقه بندی نهایی دهستان های جابان، سربندان، شهر دماوند و دهستان ابر شیوه مناسب ترین مناطق می باشند. در فصل پاییز بیشترین وزنمربوط به دما و جهت شیب می باشد که مناطق شرقی شهرستان دهستانهای جابان، سربندان، سیداباد مناطق جنوبی دهستان جمع ابرود مناسب-ترین مکان ها برای توسعه اکوتوریسم می باشند. در فصل زمستان بیشترین وزن مربوط به برف و شیب میاشد که در این فصل با توجه به برف درمناطق کوهستانی و با در نظر گرفتن شیب منطقه جهت کوهنوردی و ورزش اسکی که مناطق شمال و شمال شرقی، بخش مرکزی دهستان ابرشیوهو قسمت های غربی دهستان جمع ابرود و قسمت های جنوبی ده ستان تاررود مناسبترین مکان ها برای توسعه اکوتوریسم می باشند.

ارزیابی نواحی مستعد اکوتوریسم در چهار فصل مختلف با استفاده از روش (Fuzzy Topsis) منطقه مورد مطالعه (شهرستان دماوند) Keywords:

اکوتوریسم , روش تصمیم گیری چند معیاره , Fuzzy Topsis , شهرستان دماوند

ارزیابی نواحی مستعد اکوتوریسم در چهار فصل مختلف با استفاده از روش (Fuzzy Topsis) منطقه مورد مطالعه (شهرستان دماوند) authors

مینا معصومی

دانش آموخته کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران

محبوبه هادی نژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تربیت مدرس

مقاله فارسی "ارزیابی نواحی مستعد اکوتوریسم در چهار فصل مختلف با استفاده از روش (Fuzzy Topsis) منطقه مورد مطالعه (شهرستان دماوند)" توسط مینا معصومی، دانش آموخته کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران؛ محبوبه هادی نژاد، دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکوتوریسم، روش تصمیم گیری چند معیاره، Fuzzy Topsis، شهرستان دماوند هستند. این مقاله در تاریخ 11 اردیبهشت 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 310 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه گردشگری بخش مهمی از فعالیت های جهانگردی را در دنیا به خود اختصاص داده است. در این فعالیت، جهانگردان برای بهره گیری از زیباییطبیعی و جلوه های حیرت انگیز خلقت به رشته کوهای مرتفع، کوهستان ها و... سفر می کنند. این گرایش قوی و تمایل خاص به بهرمندی از طبیعت،اکوتوریسم نام گرفته است. در این مطالعه با استفاده از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی نواحی مستعد اکوتوریسم در چهار فصل مختلف با استفاده از روش (Fuzzy Topsis) منطقه مورد مطالعه (شهرستان دماوند) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.