اثرات استفاده از کودهای شیمیایی همراه با محیط کشت گیلارد (f/۲) بر رشد، ترکیبات بیوشیمیایی، پروفایل اسیدهای چرب، کلروفیل و کارتنوئید کل جلبک هماتوکوکوس پلوویالیس در آب لب شور
Publish place: Biological Journal of Microorganisms، Vol: 8، Issue: 32
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 281
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BJM-8-32_007
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1400
Abstract:
مقدمه: استفاده از روش های استاندارد به جهت تولید جلبک های تک سلولی هزینه های بالایی را به دنبال دارد و در بسیاری از مواقع به صرفه نمی باشد. بنابراین استفاده از کودهای شیمیایی می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای تولید جلبک های تک سلولی در نظر گرفته شود. جلبک سبز هماتوکوکوس پلوویالیس قابلیت بالایی را در تولید آستاگزانتین و چربی در سلول های مقاوم به نام اسپور دارد. مواد و روش: بر این اساس، جلبک هماتوکوکوس با تراکم۱۰۴* ۲۵/۴ سلول بر میلی لیتر به ظروف ۳ لیتری منتقل شد. پروفایل اسیدهای چرب، فاکتورهای رشد، ترکیبات شیمیایی جلبک و رنگدانه ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که نرخ رشد ویژه، تقسیم سلولی بر روز، بازدهی تثبیت دی اکسید کربن، زیست توده و بازدهی زیست توده کل به ترتیب در تیمارهای ۵ (G: I= ۵۰:۵۰) و ۹ (Gf= ۱۰۰) دارای بیشترین و کمترین مقدار بود (P <۰.۰۵). بالاترین محتوای پروتئینی (۶۸/۴۰ درصد)، چربی (۸۸/۳۴ درصد) و کربوهیدرات (۰۴/۴۲ درصد) به ترتیب در تیمارهای ۹، ۲ (G: R= ۵۰:۵۰) و ۸ (I= ۱۰۰) مشاهده شد (P <۰.۰۵). بالاترین میزان کلروفیل آ (۲۹/۷۱ میلیگرم بر گرم وزن تر) در تیمار ۹، کلروفیل ب (۶۰/۸۵ میلیگرم بر گرم وزن تر) در تیمار ۳ (G: R= ۷۵:۲۵) و کارتنوئید کل (۱۱/۲۰۶ میلیگرم بر گرم وزن تر) در تیمار ۶ (G: R= ۷۵:۲۵) مشاهده شد (P <۰.۰۵). بالاترین میزان SFA در تیمار ۶ و PUFA در تیمار ۲ بدست امد (P <۰.۰۵). بحث: نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر نشان داد که محیط کشت f/۲ زیست توده و چربی را در تیمارهای ۹ و ۵ ارتقا داده و در تیمار ۶ سبب افزایش کارتنوئید کل و SFA و در تیمار ۲ و تیمار ۴ میزان MUFA و PUFA را در جلبک هماتوکوکوس پلوویالیس پرورش یافته در آب لب شور افزایش داد.
Keywords:
Authors
سعید وحدت
دانشجوی دکتری گروه آبزی پروری و زیست شناسی، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
منیژه بیابانی اسرمی
دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
بهروز آتشبار
استادیار، گروه اکولوژی،پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
فرزانه نوری
استادیار، گروه آبزی پروری و زیست شناسی، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :