بررسی نقش و جایگاه پارک ها و فضای سبز شهر اصفهان در اختصاص اوقات فراغت شهروندان (مطالعه ی موردی: فضای سبز حاشیه ی زاینده رود)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 220

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-22-851_013

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

Abstract:

رشد شهرنشینی و صنعت بر مبنای فنآوری جدید، امکانات تفریحی فراوانی را برای محیط شهری فراهم آورده است و شهروندان میتوانند ساعات زیادی از اوقات فراغت خود را در انواع کلوپها، مراکز رایانهای، باشگاهها و... بگذرانند. با این وجود به دلیل ماهیت وجودی انسان و انس او با طبیعت، استفاده از محیطهای طبیعی، فضای سبز و پارکها همواره جذاب و دلخواه بوده است.  فراهم نمودن زندگی آرام، زیبا و سالم جهت رفاه شهروندان نیازمند تفکر و اندیشهی خلاق آدمی است. خلق زیبایی، اندیشهی زیبا می طلبد و اندیشهی زیبا در فضایی زیبا خلق میگردد. گلهای زینتی در گلدانهای زیبا، صدای گوش نواز آب، سرسبزی درختان و چمنها، نیمکتهای راحت، تندیسهای مناسب و... آرامش را در فضای پارک به ارمغان میآورند و ناهنجاریهای شهری جای خود را به آسایش خیال میدهند. برای رسانیدن پارکهای شهری به فضاهای مطلوب و به دور از هر گونه تنش و عناصر ناهنجار رعایت اصول و استانداردهایی ضروری به نظر میرسد. استانداردهایی در مورد نیمکت ها، آبخوریها، روشنایی و ... که ما را در رسیدن به اهداف اصلی برنامه ریزی شهری (سلامت، آسایش و زیبایی) کمک مینماید. گرچه فضاهای سبز بنا به موقعیت و اهمیت خود نقشی اساسی در حفظ تعادل ایفا میکنند اما به خودی خود نمیتوانند از زیانهایی که فضای بیرون شهری را مورد تهاجم قرار میدهند جلوگیری کنند. با در نظر گرفتن این مساله، روشن است که فضای سبز نمیتواند بدون یک برنامهریزی کلی،  کارایی لازم را علیه آلودگی محیط زیست داشته باشد. متاسفانه در پارکهای حاشیهی زایندهرود مسائل و مواردی به چشم میخورد که پائینتر از سطح استاندارد قرار دارند که از جملهی آنها میتوان به اکثر سرویسهای بهداشتی، آبخوریها، وسایل بازی کودکان و ... اشاره داشت.

Authors

جمال محمدی

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

مرضیه حیدری بخش

کارشناس ارشد جغرافیا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :