تحلیل برخی از مشخصات آماری بارندگی و دما در شهرستان بندرلنگه

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 213

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-21-83_010

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

Abstract:

عناصر بارش و دما را می توان از مهمترین عناصر اقلیمی هر منطقه دانست. وقوع پدیده هایی از قبیل افزایش یا کاهش ناگهانی دما، بارندگی و غیره یک یا چند سال را می توان دلیلی بر تغییر اقلیم آن منطقه دانست. این تحقیق با استفاده از روشهای معمول سریهای زمانی به بررسی تغییرات دما و بارندگی در مقاطع زمانی سالانه و فصلی در ایستگاه سینوپتیک بندرلنگه طی دوره آماری (۲۰۰۰-۱۹۶۶) می پردازد. تحلیل های بارش نشان داده که میانگین بارش بندرلنگه در دوره آماری مورد مطالعه ۷/۱۵۴ میلیمتر است. انحراف معیارو ضریب تغییرات بارش نیز در این دوره به ترتیب ۷/۹۶ میلیمتر و ۶۳ درصد بوده است. روند تغییرات بارندگی فصلی طی دوره آماری مورد مطالعه نشان می دهد که بارندگی فصل بهار و تابستان از روند کاهشی برخوردار بوده و در پاییز و زمستان این روند سیرصعودی داشته است. توزیع بارش فصلی بندرلنگه در طی دوره فوق از بهار تا تابستان به ترتیب ۷، ۲، ۲۱، ۷۰ درصد از بارش سالانه است. جهت تعیین دوره های حرارتی، ابتدا بین دماهای سالانه، نوسانات دوره های کاهش و افزایش دما مشخص و میزان تغییرات در هر دوره حرارتی محاسبه گردیده است. نوسان دمای فصول تابستان و پاییز شدیدتر بوده و در فصول زمستان و بهار این نوسانات از نظم بیشتری برخوردار است. همچنین دوره ۷۰- ۱۹۶۶ به عنوان خشکترین  دوره ۵ ساله در طی سالهای مورد مطالعه معرفی گردیده است.

Authors

فاطمه زابل عباسی

کارشناس ارشد مرکز ملی اقلیم شناسی مشهد

مرتضی اثمری سعدآباد

کارشناس ارشد مرکز ملی اقلیم شناسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • 1- مرکز آمار هواشناسی استان هرمزگان ...
  • 2- در یاباری، سیدجمال الدین، بررسی تغییرات درجه حرارت در ...
  • 3- علیزاده و همکاران، 1374، هوا و اقلیم شناسی، چاپ ...
  • نمایش کامل مراجع