بایواستراتیگرافی و پالئوژئوگرافی سازند های پادها(بخش فوقانی)، خوش ییلاق و مبارک(قاعده) در ناحیه میقان، شمال غرب شاهرود واقع در رشته کوه البرز شرقی
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 319
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSSR-28-1_002
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1400
Abstract:
تعداد ۱۰۴ نمونه از سازندهای پادها (بخش فوقانی)، خوشییلاق و مبارک (بخش قاعده ای) در ناحیه میقان انتخاب شد. علاوه برپالینومورف ها، براکیوپودها و فرامینیفرهای این نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه ۱۰۳ گونه میکرو و ماکروفسیل جانوری و گیاهی مشخص گردید. از این تعداد ۷۲ گونه پالینومورف (۳۲ گونه میوسپور، ۳۸ گونه آکریتارش، یک کیتینوزوآو یک اسکلوکودونت) می باشد و بقیه را ماکرو و میکروفسیل های جانوری(۱۰گونه فرامینیفرمتعلق به ۵ جنس و ۲۱ گونه براکیوپود متعلق به ۱۵ جنس) تشکیل می دهد. بر مبنای انتشار چینه شناسی پالینومورف ها، فرامینیفرها و براکیوپودها هشت زون تجمعی شناسایی گردید. زون I در قسمت بالای سازند پادها ظاهر می شود که معرف زمان فراسنین پیشین است. زون های II تا VII در سازند خوش ییلاق وجود دارند که زمان فراسنین میانی تا فامنین پسین را برای این سازند پیشنهاد می کنند. زون VIII در قاعده ی سازند مبارک وجود دارد که بیانگر سن کربونیفر پیشین(تورنزین) می باشد. وجود گونه ی میوسپور Archaeoperisaccus opiparus در بخش فوقانی سازند پادها و گونه های مختلف میوسپور از جمله Retispora lepidophyta، Vallatisporites pusillites، Hymenozonotriletes perplexa و Retusotriletes phillipsii در سازند خوشییلاق، معرف آب و هوای گرم و استوایی در زمان ته نشین شدن این دو سازند می باشد. از سویی دیگر نسبت عددی پالینومورف های خشکی به دریایی (K= C.E./M.E.)در رسوبات دونین برابر ۵۸۷/۱ می باشد که این عدد بیانگر ته نشست رسوبات دونین در دریای کم عمق بوده و با نتایج حاصل از مطالعه رسوب شناسی مقاطع نازک ناحیه میقان همخوانی دارد. از طرفی حضور گونه های فیتوپلانکتون (آکریتارش ها) از قبیل: Deltotosoma intonsum، Papulogabata annulata وGorgonisphaeridium dicissum و Maranhites perplexus در این ناحیه و مقایسه ی آن ها با همین گونه ها در زاگرس، ایران مرکزی و نیز کشورهای الجزایر، لیبی، مراکش و غرب استرالیا معرف آن است که این ناحیه بخشی از ابرقاره گندوانا بوده است.
Keywords:
Authors
محمد قویدل سیوکی
استاد انستیتوی مهندسی نفت، دانشگاه تهران
فاطمه طاهریان
کارشناس ارش دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :