روششناسی پویایی سیستمهای نرم: یک رویکرد سیستمی ترکیبی در پژوهشهای کارآفرینی
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 445
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MTOD-26-104_003
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
Abstract:
کارآفرینی یک پدیده پیچیده و چندسطحی است و بر مبنای رئالیسم انتقادی، پدیدههای پیچیدهای مانند کارآفرینی، در سیستمهای باز رخ داده و در سطوح مختلفی از واقعیت عمل میکنند. برای مطالعه و بررسی دقیق چنین پدیدهای، استفاده از روششناسی متناسب با آن ضروری است. محور کارآفرینی، ایجاد کسب وکار مخاطرهآمیز جدید است که میتواند بهعنوان فرایندی پویا، در قالب یک سیستم باز تعریف شود؛ این پدیده از تعامل عناصر فردی، سازمانی و محیطی شکل گرفته و عوامل مختلفی بر آن تاثیرگذارند. هدف این تحقیق، معرفی و ارائه یک روششناسی سیستمی ترکیبی برای پژوهشهای کارآفرینی و بهویژه مطالعات مربوط به ایجاد کسب وکار مخاطرهآمیز جدید است که با مطالعه مروری روایتی روششناسیهای سیستمی در زمینه کسب وکار، انجام شده است. ازآنجایی که کارآفرینی، هم شامل جنبههای ذهنی است و هم جنبههای قابل مشاهده و اندازهگیری را دربرمیگیرد، ازاین رو برای انجام پژوهش درباره آن، نمیتوان تنها از تفکر سیستمی نرم و روششناسی سیستمهای نرم استفاده کرد و یا اینکه فقط تفکر سیستمی سخت و پویاییشناسی سیستم را به کار گرفت. بنابراین، در پژوهشهای کارآفرینی میتوان برای مدلسازی فرایند کارآفرینی در قالب سیستمی پویا، از روششناسی پویایی سیستمهای نرم استفاده نمود که از ترکیب روششناسی سیستمهای نرم و پویاییشناسی سیستم در دهههای اخیر توسعه یافته است.
Keywords:
فرایند کارآفرینی , مدلسازی , رئالیسم انتقادی , تفکر سیستمی , پویاییشناسی سیستم , روششناسی سیستمهای نرم , روششناسی پویایی سیستمهای نرم
Authors
کامبیز طالبی
استاد گروه کسب وکار، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، تهران، ایران
نرگس ایمانی پور
دانشیار گروه کسب وکار، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
حمید شیخی ئیلانلو
دانشجوی دکترای گروه کسب وکار، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سید مجتبی سجادی
دانشیار گروه کسب وکار، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :