کاربرد ضایعات کارخانجات سنگ بری در مواد پرکننده روان (Flowable Fill) abstract
استفاده از ضایعات و محصولات فرعی کارخانجات و واحدهای صنعتی از راه کارهای اصلی حفظ محیط زیست هر کشور می باشد. یکی از این محصولات، گل سنگبری ناشی از برش سنگ در صنایع سنگبری است این محصولات به دلیل حجم زیاد و کوچک بودن ابعاد ذرات آن منجر به آلوده شدن محیط دپوی این مواد را موجب می شود. میزان تولید این گل برای هر کارخانه روزانه در متغیر است و با در نظر گرفتن تعداد کارخانه های موجود در کشور این میزان در سال به دهها میلیون تن می رسد که همگی به صورت دپو در محیط آزاد رها می شوند و کاربرد مشخصی برای آنها وجود ندارد.
مخلوط پرکننده سیال که در استاندارد ACI 229R به اسم ”مصالح کنترل شده با مقاومت اندک (CLSM)“ نام برده شده است؛ مصالح سیمانی و خود تراکمی است که به عنوان جایگزینی برای پرکنندههای متراکم شده به کار میروند. مواد پر کننده سیال (Flowable Fill) که در رده این مواد قرار می گیرد مخلوط هایی هستند که از آب، مواد ریز دانه، مقدار کمی سیمان و در صورت نیاز افزودنی های خاص تشکیل شده اند. کاربرد این مواد با توجه به روانی بسیار زیاد آنها در پر کردن ترانشهها، گودالها و یا سایر حفرهها می باشد.
در این تحقیق امکان استفاده از این ضایعات در مواد پرکننده روان بررسی شده است. نتایج بدست آمده نشان دهنده روانی و مقاومت مکانیکی مناسب این مواد به منظور کاربرد در پر کردن گودال ها در معابر و پشت کوله پل ها و همچنین جایگزین زیر اساس و اساس در راه سازی می باشد.
کاربرد ضایعات کارخانجات سنگ بری در مواد پرکننده روان (Flowable Fill) Keywords:
مواد پر کننده روان- ضایعات سنگبری- بازیافت