تاثیر متیل جاسمونات بر بیوسنتز اتیلن، ظرفیت آنتی اکسیدانی و ماندگاری میوه توت فرنگی طی دوره پس از برداشت
Publish place: Journal of Crop Production and Processing، Vol: 10، Issue: 2
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 339
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JCPP-10-2_007
Index date: 26 May 2021
تاثیر متیل جاسمونات بر بیوسنتز اتیلن، ظرفیت آنتی اکسیدانی و ماندگاری میوه توت فرنگی طی دوره پس از برداشت abstract
توت فرنگی یکی از میوه های پرمصرف با سطح زیر کشت گسترده در جهان است. مهم ترین مشکل پس از برداشت این محصول ماندگاری کم و فسادپذیری زیاد میوه است؛ به طوری که بیش از پنجاه درصد میوه های برداشت شده در ایران از بین می رود. هدف از این تحقیق بررسی واکنش بیوشیمیایی و انبارمانی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا با کاربرد غلظت های مختلف متیل جاسمونات به صورت آزمایش اسپلیت پلات در زمان بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بود. تیمارها شامل غلظت های مختلف متیل جاسمونات (۸ و ۱۲ میکرومولار) به همراه شاهد (آب مقطر) و زمان های مختلف نمونه برداری (۷، ۱۴ و ۲۱ روز) در طول مدت نگهداری پس از برداشت بود. در طول پژوهش، میوه ها در سردخانه با شرایط دمایی ۰/۵±۲ درجه سانتی گراد، میزان رطوبت ۹۵-۹۰ درصد و میزان گاز کربنیک ۱۵ درصد نگهداری شدند. نتایج نشان داد با طولانی تر شدن دوره انباری، تیمار متیل جاسمونات باعث کاهش افت ظرفیت آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانی کاتالاز میوه شد. بر همین اساس بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیم کاتالاز در غلظت ۱۲ میکرومولار به دست آمد. بیوسنتز اتیلن در میوه های تیمار شده در مقایسه با شاهد به طور معنی داری طی زمان تحت تاثیر قرار گرفت. به طوری که متیل جاسمونات در غلظت ۱۲ میکرومولار موجب کاهش روند تولید اتیلن شد. همچنین استحکام میوه در تیمار متیل جاسمونات پنج میکرومولار با افزایش دوره انباری بهبود یافت. بر اساس نتایج این آزمایش متیل جاسمونات به دلیل افزایش بازارپسندی میوه توت فرنگی و همچنین عدم موارد منع مصرف و اثرات مضر، پتانسیل مناسبی برای کاهش تلفات پس از برداشت توت فرنگی را دارد.
تاثیر متیل جاسمونات بر بیوسنتز اتیلن، ظرفیت آنتی اکسیدانی و ماندگاری میوه توت فرنگی طی دوره پس از برداشت Keywords:
Camarosa , Quality , Postharvest losses , Total soluble solids , رقم کاماروسا , کیفیت , ضایعات پس از برداشت , مواد محلول جامد کل
تاثیر متیل جاسمونات بر بیوسنتز اتیلن، ظرفیت آنتی اکسیدانی و ماندگاری میوه توت فرنگی طی دوره پس از برداشت authors
اکبر ساربانی
Mahabad Branch, Islamic Azad University
موسی ارشد
Mahabad Branch, Islamic Azad University
محمد جواد نظری دلجو
Mahabad Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :