بررسی مناسب ترین زمان کاشت خارج از فصل خیار در سیستم کاربرد توام نیم تونل با خاک پوش های پلی اتیلن در شرایط اصفهان
Publish place: Journal of Crop Production and Processing، Vol: 5، Issue: 15
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 317
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPP-5-15_016
تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1400
Abstract:
یکی از عوامل اساسی برای موفقیت در امر کشاورزی رعایت مناسب ترین تاریخ کاشت است. کشت های خارج از فصل نیاز به استفاده از امکانات لازم برای محافظت در برابر شرایط نامساعد محیطی دارد. آزمایشی طی دو سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوترآباد اصفهان به منظور بررسی زمان مناسب کشت خیار در شرایط خاک پوش ها با نیم تونل های پلی اتیلن انجام گردید. آزمایش مورد استفاده کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار بود. تاریخ کاشت های پانزدهم بهمن و اول، پانزدهم و ۲۹ اسفند در کرت های اصلی و پوشش های خاک ( نیم تونل با خاک پوش پلی اتیلن مشکی، نیم تونل با خاک پوش شفاف و نیم تونل بدون خاک پوش (شاهد)) در کرت های فرعی قرار گرفتند. در اجرای آزمایش پشته هایی به عرض ۵/۱ و طول ۶ متر تهیه گردیده، ورقه های خاک پوش پلی اتیلن در بستر کشت پهن شد، سپس کاشت بذر انجام و پس از آن نیم تونل ها احداث شدند. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت در عملکرد محصول اثر معنی داری نداشت اما در تولید محصول پیش رس موثر بود. تاریخ کاشت اول اسفند بیشترین میوه اول فصل (۴/۶ تن در هکتار) را تولید نمود. پوشش خاک اثر معنی داری بر صفات مورد بررسی داشت. بیشترین عملکرد محصول (۲/۶۴ تن در هکتار)، رشد رویشی بوته و میوه پیش رس در تیمار نیم تونل با خاک پوش شفاف به دست آمد . توام کردن نیم تونل با خاک پوش های پلی اتیلن شفاف و مشکی در فواصل اوایل تا اواسط اسفند ماه برای شرایط اصفهان بهترین سوددهی از نظر تولید میوه خارج از فصل را به همراه دارد . خاک پوش های پلی اتیلن سبب کاهش تجمع نمک در سطح پشته ها گردید.
Keywords:
Semi tunnel , Polyethylene mulch , Planting date , Cucumber , Precocity and Yield. , نیم تونل , خاک پوش پلی اتیلن , تاریخ کاشت , خیار , زودرسی , عملکرد
Authors
علی فرهادی
Respectively Horticulture Department, Agriculture Faculty, Ferdowsi University of Mashhad.
حسین آروئی
Respectively Horticulture Department, Agriculture Faculty, Ferdowsi University of Mashhad.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :