بررسی تاثیر یک دوره فعالیت استقامتی بر تغییرات بافتی ناحیه شکنج دندانه دار هیپوکمپ موش های صحرایی نر نژاد ویستار دیابتی
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 382
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-20-5_007
تاریخ نمایه سازی: 10 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: دیابت نوع ۱ یکی از شایع ترین بیماری متابولیک است که با افزایش قند خون همراه است و می تواند سبب بروز اختلالاتی در دستگاه عصبی مرکزی شود. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی بافت شناسی اثرات محافظتی یک دوره تمرین استقامتی بر بافت شناسی ناحیه شکنج دندانه دار بافت هیپوکمپ موش های صحرایی مبتلا به دیابت می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۲۰ سر موش صحرایی بالغ نر ویستار با ۱۰ هفته سن و میانگین وزن ۴/۹±۲۴۵ گرم به صورت تصادفی در ۴ گروه ۵ تایی: دیابتی کنترل، دیابتی تمرین کرده، سالم کنترل و سالم تمرین کرده قرار گرفتند. جهت القاء دیابت، از روش تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (۴۵ میلی گرم بر کیلوگرم) استفاده گردید. ۴۸ ساعت پس از تزریق استرپتوزوتوسین و تایید القاء دیابت، پروتکل تمرین استقامتی با شدت ۵۵%-۵۰% حداکثر اکسیژن مصرفی برای ۵ جلسه در هفته و به مدت ۶ هفته اجرا گردید. ۲۴ ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش ها آسان کشی و بافت هیپوکمپ آن ها استخراج شد. از نمونه های هیپوکمپ برش های
۶-۵ میکرومتری تهیه و با روش هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد، سطوح گلوکز خون در گروه دیابت تمرین کرده نسبت به دیابت کنترل کاهش معنی داری داشت (P<۰.۰۵). نتایج بافت شناسی نمونه ها نشان داد، تعداد سلول های آستروسیت و الیگودندروسیت ناحیه شکنج دندانه دار بافت هیپوکمپ متعاقب تمرین استقامتی نسبت به گروه های کنترل به صورت معنی داری افزایش یافت و تعداد سلول های میکروگلیا کاهش یافت (/p<۰.۰۵).
نتیجه گیری: یافته های ما اثرات ضد هیپرگلیسمی و ضد تخریب عصبی فعالیت بدنی استقامتی را تایید کرد؛ بنابراین به نظر می رسد فعالیت بدنی احتمالا بتواند نقش مهمی در بهبود اختلالات عصبی در بیماران دیابت نوع ۱ داشته باشد.
Keywords:
Authors
محمد رمی
دانشگاه لرستان
محمد فتحی
دانشگاه لرستان
مسعود رحمتی
دانشگاه لرستان
محمد رضا تابنده
دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :