پیش بینی رابطه چندگانه کانون توجه، پردازش پس رویدادی و سوگیری تعبیر(مربوط به خود) با اضطراب اجتماعی دانشجویان شهر اصفهان

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 394

This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAPSY-15-1_002

تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1400

Abstract:

چکیده هدف پژوهش تعیین روابط چندگانه کانون توجه، پردازش پس­ رویدادی و سوگیری تعبیر (مربوط به خود) با اضطراب اجتماعی در دانشجویان شهر اصفهان است. روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی– همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر راکلیه دانشجویان شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ تشکیل می ­دهند و در مجموع نمون ه­ای مشتمل بر ۲۳۷ نفر دانشجو (۹۶ مرد و ۱۴۱ زن) با روش نمونه ­گیری خوشه ­ای ساده تصادفی از بین دانشگاه ­های شهر اصفهان انتخاب شدند و سپس به پرسشنامه­ اضطراب اجتماعی کانور و همکاران (۲۰۰۲)، پرسشنامه کانون توجه وودی، چامبلس و گلاس (۱۹۹۷)، پرسشنامه پردازش پس از رویداد (۲۰۰۰)، فرم تجدیدنظر شده پرسشنامه تعبیر باتلر و همکاران (۱۹۸۳)، پاسخ دادند. در مطالعه حاضر برای تحلیل توصیفی داده­ ها از آمار توصیفی و برای بررسی آزمون فرضیه ­ها از همبستگی درونی و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته­ ها: نتایج نشان داد که سوگیری تعبیر و پردازش پس رویدادی با ۴/۱۳ درصد واریانس قادر به پیش بینی اضطراب اجتماعی است. سوگیری تعبیر  (۰۱/۰­p <، ۲۴/۰=β) و پردازش پس رویدادی (۰۵/۰­p <، ۱۴/۰=β)  توانایی پیش­بینی اضطراب اجتماعی را داشتند. نتیجه­گیری: از آنجایی که پردازش پس ­رویدادی و سوگیری تعبیر می­تواند با اضطراب اجتماعی رابطه داشته باشد؛ بنابراین می ­توان برای پیش­بینی و درمان اضطراب اجتماعی دانشجویان متغیرهای مذکور را نیز هدف قرارداد و راه­ های مقابله با اضطراب اجتماعی را به دانشجویان آموزش داد. هدف پژوهشتعیین روابط چندگانه کانون توجه، پردازش پس­رویدادی و سوگیری تعبیر (مربوط به خود) با اضطراب اجتماعی در دانشجویان شهر اصفهان است.روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی– همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر راکلیه دانشجویان شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ تشکیل می­دهند و در مجموع نمونه­ای مشتمل بر ۲۳۷ نفر دانشجو (۹۶ مرد و ۱۴۱ زن) با روش نمونه­گیری خوشه­ای ساده تصادفی از بین دانشگاه­های شهر اصفهان انتخاب شدند و سپس به پرسشنامه­ اضطراب اجتماعی کانور و همکاران (۲۰۰۲)، پرسشنامه کانون توجه وودی، چامبلس و گلاس (۱۹۹۷)، پرسشنامه پردازش پس از رویداد (۲۰۰۰)، فرم تجدیدنظر شده پرسشنامه تعبیر باتلر و همکاران (۱۹۸۳)، پاسخ دادند. در مطالعه حاضر برای تحلیل توصیفی داده­ها از آمار توصیفی و برای بررسی آزمون فرضیه­ها از همبستگی درونی و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته­ها: نتایج نشان داد که سوگیری تعبیر و پردازش پس رویدادی با ۴/۱۳ درصد واریانس قادر به پیش بینی اضطراب اجتماعی است. سوگیری تعبیر  (۰۱/۰­p <، ۲۴/۰=β)وپردازش پس رویدادی(۰۵/۰­p <، ۱۴/۰=β) توانایی پیش­بینی اضطراب اجتماعی را داشتند. نتیجه­گیری: از آنجایی که پردازش پس­رویدادی و سوگیری تعبیر می­تواند با اضطراب اجتماعی رابطه داشته باشد؛ بنابراین می­توان برای پیش­بینی و درمان اضطراب اجتماعی دانشجویان متغیرهای مذکور را نیز هدف قرارداد و راه­های مقابله با اضطراب اجتماعی را به دانشجویان آموزش داد.

Authors

فاطمه هدایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

هاجر ترکان

استادیار دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :