نقشه پراکنش واحدهای مختلف مواد مادری در فلات لسی شرق استان گلستان با استفاده از تکنیک سنجش ازدور (منطقه مطالعاتی: آق بند)
Publish place: Quaternary Journal of Iran، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 286
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NQUA-5-1_003
تاریخ نمایه سازی: 3 مرداد 1400
Abstract:
بسیاری از نقشه های خاک ایران به به روزرسانی نیاز دارند. اما روش های رایج در نقشه برداری خاک پرهزینه و زمان بر است. به همین دلیل امروزه استفاده از داده های سنجش ازدور مطرح است. مناطق مختلفی از استان گلستان با رسوبات لسی پوشیده شده اند. مطالعات اخیر در فلات لسی استان گلستان نشان می دهند این لس ها حاوی اطلاعاتی مفید برای تغییر اقلیم و تکامل زمین نما در دوره کواترنرند. در این تحقیق با استفاده از داده های ماهواره لندست ۸ و سنتینل ۲ نقشه پراکنش واحدهای مختلف مواد مادری به روش های طبقه بندی ماشین بردار پشتیبان و حداکثر احتمال در ۴۰۰۰ هکتار از اراضی لسی منطقه آق بند تهیه شد. پس از تهیه نقشه پراکنش واحدهای مختلف مواد مادری، دقت آن ها با استفاده از ۶۰۷ نقطه در ماتریس خطا بررسی شد، که نتایج برای طبقه بندی تصویر سنتینل ۲ به روشهای ماشین بردار پشتیبان و حداکثر احتمال به ترتیب دقت ۴۵/۸۹ درصد و ۸/۸۷ درصد و همچنین با طبقه بندی تصویر لندست به روش های مذکور دقت ۱۷/۸۵ درصد و ۸۷/۸۱ درصد حاصل شد. با توجه به دقت های به دست آمده، این نتیجه حاصل می شود که روش ماشین بردار پشتیبان نسبت به روش حداکثر احتمال از دقت بالاتری برخوردار است.
Keywords:
Authors
زانیار امیری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
فرهاد خرمالی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
چوقی بایرام کمکی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :