تاثیر مصرف عسل آویشن بعد از یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای بر سطوح سرولوپلاسمین، نشانگرهای آسیب عضلانی، لاکتات و مقاومت انسولین

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 254

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RSSMP-1-2_006

تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1400

Abstract:

مقدمه و هدف: فعالیت عضلانی سنگین و مقاومتی منجر به افزایش التهاب و آسیب عضلانی می شود. با توجه به عوارض برخی مکمل های تجاری، استفاده از مکمل های طبیعی از قبیل عسل می تواند در کنترل این عوارض نقش داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر تاثیر مصرف عسل آویشن بعد از یک جلسه تمرین مقاومتی دایره­ای بر سطوح سرولوپلاسمین، نشانگرهای آسیب عضلانی، لاکتات و مقاومت انسولین در مردان جوان دانشگاهی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی، ۲۱ نفر دانشجوی پسر به طور تصادفی در سه گروه کنترل- آب، کنترل- عسل و تمرین- عسل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های کنترل –عسل و تمرین - عسل ، عسل (۱ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) را بلافاصله بعد از تمرین مصرف کردند. گروه تمرین- آب نیز  در همان زمان ۵ میلی لیتر آب مصرف می کرند. برنامه فعالیت مقاومتی دایره ای شامل ۱۰ دقیقه گرم کردن  سپس انجام ۱۲ حرکت ایستگاهی به صورت دایره­ای (۳۵ درصد ۱-RM) و پس از آن ۵ دقیقه سرد کردن بود. نمونه گیری خون در ۵ مرحله از آزمودنی ها گرفته شد. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی توکی در سطح  p یافته­ ها: نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری در مقدار گلوکز (۰۰۱/۰=p)، انسولین (۰۰۱/۰=p) و مقاومت به انسولین (۰۲/۰=p) در اثر تمرین و خوردن عسل از مرحله قبل از تمرین با دیگر زمان ها وجود دارد. بیشترین اختلاف (افزایش) در میانگین های گروه ها در دقیقه ۳۰ بعد از تمرین بین گروه ها بود (۰۵/۰p <). همچنین تفاوت معنی داری در مقدار سرولوپلاسمین، کراتین کیناز تام، کراتین کیناز قلبی، مغزی و لاکتات دهیدروژناز پلاسما مشاهده نشد (۰۵/۰p≥). بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش، مصرف عسل نتوانست باعث مهار عوامل التهابی بعد از یک دوره تمرین مقاومتی شود و شاخص مقاومت به انسولین را افزایش داد.

Authors

احمد عبدی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

جلال زمان

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

اسیه عباسی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Azizi F, Rahmani M, Emami H, Mirmiran P, Hajipour R, ...
  • Asjodi F, Arazi H, Farazi Samarin S. Comparing the effects ...
  • Shephard R, Shek P. Immunological hazards from nutritional imbalance in ...
  • نمایش کامل مراجع