رویکرد به هنر اسلامی در موزه با تحلیلی بر کتاب Islamic Art and The Museum: Approaches to Art and Archaeology of The Muslim World in The Twenty-First Century (هنر اسلامی و موزه: رویکردهایی به هنر و باستان شناسی جهان اسلام در سده ۲۱ م.)
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 388
This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IHCS-21-5_014
تاریخ نمایه سازی: 19 مرداد 1400
Abstract:
حدود نیم قرن پیش بنیانهای فکری مفهوم هنر اسلامی به چالش کشیده شد. پایان دوران استعمار، ایجاد زمینه برای گسترش تفکر اسلامی، و به تبع آن برپایی موزههای هنر اسلامی در غرب، این گرایش را بهویژه پس از حادثه یازده سپتامبر ۲۰۰۱، به اوج رساند. همزمان، موزه شناسی نیز به دیدگاهی موثر برای مطالعه هنر سرزمینهای اسلامی بدل شد و اینبار موزه بهمثابه تولیدکننده دانش هنر اسلامی و مفسر این حوزه ایفای نقش کرد. کتاب «هنر اسلامی و موزه؛ رویکردهایی به هنر و باستانشناسی جهان اسلام در سده ۲۱م» نخستین منبع جامعی بود که در این حوزه در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. نوشتار حاضر با هدف بازشناسی رویکردهای غالب به هنر اسلامی در موزههای اروپایی و آمریکایی، با بهرهگیری از روش تحلیل محتوا، و بانگاهی موزهشناسانه، به مطالعه ساختاری و محتوایی این کتاب میپردازد. یافتههای این تحلیل نشان میدهد که در کنار مزیتهای کتاب که تا حد زیادی عمده چالشهای کنونی را پوشش داده است، کاستیهایی نیز از منظر رویکرد بنیادینش به مقوله موزه، ارتباط میان مقالهها و زیرعنوان برخی فصلها، غلبه نگاه تاریخهنری، غلبه نگاه شیءمحور، و تمرکز اکثر مطالعات بر یک یا دو حوزه جغرافیایی، در آن به چشم میخورد.
Keywords:
Authors
معصومه کریمی
دکترای تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی، دانشگاه هنر، تهران، ایران
کورس سامانیان
دانشیار گروه مطالعات موزه، دانشگاه هنر، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :