سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی وضعیت آلودگی رسوبات رودخانه کارون بزرگ با عناصر سنگین آلاینده، حد فاصل بند قیر تا جنوب اهواز (ام المطیر)

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,434

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IREC07_169

Index date: 6 July 2006

بررسی وضعیت آلودگی رسوبات رودخانه کارون بزرگ با عناصر سنگین آلاینده، حد فاصل بند قیر تا جنوب اهواز (ام المطیر) abstract

آب در کلیه فعالیتهای زیست محیطی انسان و کنترل فرایندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محیط نقش بسزایی را ایفا می کند. وجود محدودیتهایی منابع آب، بخصوص آب شیرین رودخانه ها، لزوم حفظ و حراست بیش از پیش آنها را در برابر آلودگیها ضروری می نماید. رودخانه کارون در سالهای اخیر با کاهش کیفیت آبی چشمگیری روبرو شده است ،که محققین تخلیه فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی را علت اصلی آن می دانند. رودخانه کارون به عنوان یکی از بزرگترین رودخانه های ایران و شریان حیاتی استان خوزستان در کناره های خود اراضی مزروعی و زراعی متعددی را جای داده است و سالانه آلاینده های مختلف فیزیکی شیمیایی و زیستی وارد این رودخانه می شوند. رسوبات رودخانه ها می توانند محل مناسبی جهت ذخیره سازی مواد آلوده کننده حاصل از تخلیه فاضلابهای شهری و صنعتی باشند. در اثر تجمع عناصر آلاینده فلزی در این رسوبات خطر آلودگی آب اتفاق می افتد، چرا که تحت شرایط خاص فیزیکی و شیمیایی مواد آلوده دفنت شده در این رسوبات ازادگشته و وارد فاز محلول می گردند. رسوبات کارون به دلیل ماهیت رسی و داشتن بار الکتریکی زیاد و همچنین ظرفیت تبادل کاتیونی بالا قدرت زیادی در جذب عناصر آلاینده حاصل از زه آبهای وارد شده به رودخانه را دارا است. روند رو به افزایش رسوبگذاری، افزایش واحدهای صنعتی و کشت و صنعتها، افزایش جمعیت و بالطبع زیادتر شدن پسابهای صنعتی، شهری و کشاورزی و در نتیجه آلوده تر شدن این رسوبات پتانسیل آلودگی کارون را بالا برده و خطر مسمومیتهای ناشی از غلظت بیش از حد عناصر آلاینده رو به فزونی می نهد. در این مطالعه ابتدا با شناسایی رودخانه و تعیین 5 ایستگاه در بازه بالا دست ، میانی، و پایین دست رودخانه نمونه برداری از آب و رسوبات کف بستر صورتگرفت و غلظت عناصر سنگین (سرب، کادمیوم، کبالت، کروم و نیکل) اندازه گیری، و انباشت و چگونگی پراکنش آلاینده های موجود بین ایستگاه های مختلف بررسی شد. همچنین نتایج استگاه های مختلف توسط آزمون آماری LSD تجزیه آماری شد. و تغییرات معنی داری را برای غلظت این آلاینده ها در ایستگاه های مختلف نشان داد. در نمونه های رسوب غلظت بالایی از فلزات سنگین اندازه گیری شد که بدلیل بر همکنشهای شیمیایی با آب امکان گسترش این آلودگی و خطرات زیست محیطی برای آبزیان و آب شرب و کشاورزی بدنبال خواهد داشت.

بررسی وضعیت آلودگی رسوبات رودخانه کارون بزرگ با عناصر سنگین آلاینده، حد فاصل بند قیر تا جنوب اهواز (ام المطیر) Keywords:

بررسی وضعیت آلودگی رسوبات رودخانه کارون بزرگ با عناصر سنگین آلاینده، حد فاصل بند قیر تا جنوب اهواز (ام المطیر) authors

مرجان انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی واحد علوم و تحقیقات اهواز

مصطفی چرم

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران

محمود شفاعی بجستان

استاد دانشکده علوم آبیاری دانشگاه شهید چمران

سهام الدین محمودی کردستانی

مدیریت مطالعات رسوب سازمان آب و برق خوزستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
نیک روش، شهریار . آلاینده ها و اثرات زیست محیطی ...
غفاری، فتح الله، 1380 . بررسی شیمیایی، مینرالوژیکی و عناصر ...
حسینیان , مرتضی , 1360. روش عملی تصفیه فاضلاب، 237 ...
صفاریان , رضا 1385 . بررسی بار آلایندگی رودخانه کارون ...
Standard methods for the examination of water and waste water.20" ...
- 15 Feb _ 2007 _ Shahid chamran university , ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی وضعیت آلودگی رسوبات رودخانه کارون بزرگ با عناصر سنگین آلاینده، حد فاصل بند قیر تا جنوب اهواز (ام المطیر)" توسط مرجان انصاری، دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی واحد علوم و تحقیقات اهواز؛ مصطفی چرم، استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران؛ محمود شفاعی بجستان، استاد دانشکده علوم آبیاری دانشگاه شهید چمران؛ سهام الدین محمودی کردستانی، مدیریت مطالعات رسوب سازمان آب و برق خوزستان نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رودخانه ، کارون، رسوبات ، عناصر سنگین هستند. این مقاله در تاریخ 15 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6434 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب در کلیه فعالیتهای زیست محیطی انسان و کنترل فرایندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محیط نقش بسزایی را ایفا می کند. وجود محدودیتهایی منابع آب، بخصوص آب شیرین رودخانه ها، لزوم حفظ و حراست بیش از پیش آنها را در برابر آلودگیها ضروری می نماید. رودخانه کارون در سالهای اخیر با کاهش کیفیت آبی چشمگیری روبرو شده است ،که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی وضعیت آلودگی رسوبات رودخانه کارون بزرگ با عناصر سنگین آلاینده، حد فاصل بند قیر تا جنوب اهواز (ام المطیر) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.