تاثیر آموزش بسته شناختی - هیجانی - اجتماعی حافظه فعال بر بهبود فراشناخت و خلاقیت هیجانی دانش آموزان

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 215

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-7-3_010

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت حافظه فعال در بهبود عملکرد تحصیلی، مهارت های شناختی و فراشناختی، و خلاقیت دانش­آموزان، این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش بسته شناختی- هیجانی- اجتماعی حافظه فعال بر بهبود فراشناخت و خلاقیت هیجانی دانش ­آموزان دختر با عملکرد ضعیف در حافظه فعال انجام شد. روش: این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش، نیمه ­آزمایشی با طرح پیش ­آزمون و پس­ آزمون با دو گروه آزمایش وگواه بود. جامعه آماری، شامل تمامی دانش ­آموزان دختر ۱۲-۱۰ ساله پایه پنجم ابتدایی شهر تهران در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ بود. نمونه مورد مطالعه شامل ۴۰ دانش­آموز دارای عملکرد ضعیف حافظه فعال از جامعه آماری مذکور بود که با روش نمونه ­گیری تصادفی خوشه ای چند­مرحله ای انتخاب شده و به تصادف در دو گروه آزمایش وگواه (۲۰ دانش­آموز در هر گروه) جایدهی شدند. برای جمع ­آوری داده­ها در این مطالعه از دو آزمون فراشناخت کودکان باکو (۲۰۰۹) و خلاقیت هیجانی آوریل (۱۹۹۹) استفاده شد. در مرحله پیش ­آزمون هر دو گروه با استفاده از ابزارهای ذکر شده مورد ارزیابی قرار گرفتند و سپس آموزش حافظه فعال به مدت سه ماه، طی ۲۰ جلسه ۹۰ دقیقه ­ای برای گروه آزمایش اجرا شد و افراد گروه گواه، مداخله­ ای را دریافت نکردند. داده­های جمع ­آوری شده با تحلیل کواریانس توسط نرم­افزار SPSS۲۰ تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج تحلیل داده ­ها نشان داد که آموزش بسته شناختی- هیجانی- اجتماعی حافظه فعال به طور معناداری باعث بهبود عملکرد فراشناخت (۰/۰۱> P ، ۱۸/۸۹= F) و خلاقیت هیجانی دانش ­آموزان شد (۰/۰۱> P ، ۲۳/۰۹= F). نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد بسته شناختی- هیجانی- اجتماعی حافظه فعال به دلیل برخورداری از تکالیف چند­جانبه، متنوع، متعدد، و متناسب با توانایی های دانش­ آموزان بر بهبود فراشناخت و خلاقیت هیجانی دانش ­آموزان دارای عملکرد ضعیف در حافظه فعال، موثر است.

Keywords:

Cognitive-emotional -social working memory training package , metacognition , emotional creativity , students , بسته شناختی - هیجانی - اجتماعی حافظه فعال , فراشناخت , خلاقیت هیجانی , دانش آموزان

Authors

مژگان حسنی

Isfahan Branch (Khorasgan), Islamic Azad University, Isfahan, Iran

محمدعلی نادی

Department of Educational Psychology, Isfahan Branch (Khorasgan), Islamic Azad University, Isfahan, Iran

ایلناز سجادیان

Department of Psychology, Isfahan Branch (Khorasgan), Islamic Azad University, Isfahan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :