نقش مهارت های اجتماعی در پیش بینی انسجام روانی و کیفیت زندگی دانش آموزان در مدرسه
Publish place: Quarterly Journal of Child Mental Health، Vol: 7، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 379
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-7-2_009
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: سازمان سلامت جهانی به دلیل اهمیت کیفیت زندگی کودکان و نوجوانان در مدرسه، موضوع بهزیستی و رضایت کلی دانش آموزان از تجارب مثبت و منفی در فعالیت های درون مدرسه را مطرح کرده است. در نتیجه شناسایی عوامل مرتبط با کیفیت زندگی دانش آموزان دارای اهمیت بسیار زیادی است. بدین ترتیب هدف مطالعه حاضر بررسی نقش مهارتهای اجتماعی در پیشبینی انسجام روانی و کیفیت زندگی در مدرسه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه شامل تمامی دانش آموزان دختر و پسر پایه ششم ابتدایی منطقه تبادکان در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ بود که نمونه ای به حجم ۳۸۴ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها در این مطالعه از پرسش نامه های مهارتهای اجتماعی کرامتی (۱۳۸۶)، انسجام روانی آنتونووسکی (۱۹۹۳) و کیفیت زندگی در مدرسه اینلی و بورک (۱۹۸۹) استفاده شد. جهت تحلیل دادهها از نسخه ۲۲ نرم افزار SPSS با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه به شیوه همزمان استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحلیل دادهها نشان داد بین مهارتهای اجتماعی با انسجام روانی و کیفیت زندگی در مدرسه، رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد (۰/۰۰۱> P). همچنین ابعاد مهارت اجتماعی، ۴/۲۱ درصد از متغیر انسجام روانی و۴/۱۷ درصد از متغیر کیفیت زندگی در مدرسه را پیشبنی کردند (۰/۰۰۱>P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش و بهبود مهارتهای اجتماعی، انسجام روانی و کیفیت زندگی دانش آموزان در مدرسه افزایش مییابد. استلزامات نتایج به دست آمده در مقاله مورد بحث قرار گرفته است.
Keywords:
Social skills , sense of coherence , quality of school life , مهارت های اجتماعی , انسجام روانی , کیفیت زندگی در مدرسه
Authors
عفت صانعی
Ferdows Branch, Islamic Azad University, Ferdows, Iran
محمدرضا رئیسون
Department of Psychology, School of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :