مقایسه رضایت مندی زناشویی، سبک های دلبستگی، و سبک های والدگری والدین کودکان با و بدون مشکلات ناخن جویدن
Publish place: Quarterly Journal of Child Mental Health، Vol: 7، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 271
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-7-1_015
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: ناخن جویدن رفتاری شایع در کودکان است که میتواند با برخی از عوامل محیطی مانند مشکلات والدین و یا سبک های والدگری در ارتباط باشد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه رضایتمندی زناشویی، سبک های والدگری، و سبک های دلبستگی والدین کودکان با و بدون مشکلات ناخن جویدن بود.
روش: طرح پژوهش حاضر، توصیفی از نوع تحلیل مقطعی است که جامعه آماری آن شامل تمامی والدین دانش آموزان پیشدبستانی و دبستانی با و بدون رفتار ناخن جویدن شهر شیراز در سال ۱۳۹۳ بودند. حجم نمونه شامل ۲۸۴ نفر از والدین جامعه آماری مذکور بودند که با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. در مرحله بعد از آنها درخواست شد تا پرسشنامه های رضایتمندی زناشویی انریچ (اولسون، ۱۹۸۹)، سبکهای والدگری بامریند (۱۹۷۲)، و مقیاس تجدید نظرشده دلبستگی بزرگسالان (کولینز و رید، ۱۹۹۶) را تکمیل کنند. در پایان بعد از جمع آوری پرسشنامه های اجرا شده، داده ها به وسیله نسخه ۲۴ نرمافزار SPSS و با استفاده از آزمون تی و تحلیل واریانس چندمتغیری، وارسی و تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد بین مادران دو گروه کودکان با و بدون رفتارهای ناخن جویدن، تفاوت معناداری در سبک های والدگری، سبک های دلبستگی، و رضایتمندی زناشویی وجود ندارد و این تفاوت در بین پدران دو گروه نیز یافت نشد (۰/۰۵P>).
نتیجهگیری: بر اساس یافته های این پژوهش به نظر میرسد که رفتارهای ناخن جویدن به طور مستقیم، غیرمستقیم، و یا واسطه ای تحت تاثیر متغیرهای دیگری هستند که پیشنهاد می شود در مطالعات آینده به آنها پرداخته شود.
Keywords:
Authors
فاطمه غلامی
Faculty of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Iran
احمد غنی زاده
Department of Psychiatry, Faculty of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Iran
غلامرضا ده بزرگی
Department of Psychiatry, Faculty of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :