اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی در سنین پیش دبستان: تجارب زیسته مادران

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 255

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-6-1_022

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: مادران طی سال­ های پیش­ دبستان، مهم­ترین عامل موثر بر پیش­ آگهی اختلال نارسایی توجه/فزون­ کنشی کودکان هستند. ادارک تجارب مادران در زندگی روزمره باعث ارتقاء مداخلات مورد نظر برای کودک و بهبود سطح بهزیستی والدین خواهد شد. بدین ترتیب هدف این پژوهش شناسایی تجربیات مادران ایرانی در پرورش کودک پیش ­دبستانی مبتلابه اختلال نارسایی توجه/فزون­ کنشی بود. روش: این پژوهش به روش کیفی و یا روی­ آورد پدیدارشناسی در سال ۱۳۹۵ طی دوره­ای چهارماهه انجام شد. جامعه آماری آن، تمامی مادران دارای کودک پیش ­دبستانی مبتلابه اختلال نارسایی توجه/فزون­ کنشی بودند که به کلینیک روان­ پزشکی ابن ­سینای مشهد رجوع کرده بودند. از طریق نمونه ­گیری در دسترس و تداوم تا میزان اشباع، ۱۵ مادر، انتخاب شدند که در مصاحبه عمیق و ساختارنایافته شرکت کردند. مصاحبه­ ها بر اساس روش کلایزی تجزیه وتحلیل شدند. یافته­ ها: تجارب مادران در سه مضمون اصلی سازمان یافت: نابسندگی دانش و آگاهی، دشواری­ های درمان، و مشکلات تعامل در شبکه اجتماعی. این سه مضمون اصلی در مقاله به تفصیل مورد بحث قرار گرفتند.   نتیجه­گیری: پرورش کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی، تجربه­ای دشوار است که حمایت تخصصی از مادران، طی نخستین سال­ های تحول اختلال را ضروری می ­سازد. بدین منظور، هر یک از مضامین پژوهش حاضر، اهداف درمانی بالقوه برای افزایش بهزیستی مادران هستند که می­ توان آنها را برای ارتقاء مداخلات موجود و در طراحی مداخلات نوین بکار برد.

Keywords:

Preschool , attention deficit hyperactivity disorder , lived experiences , پیش دبستانی , اختلال نارسایی توجه فزون کنشی , تجارب زیسته

Authors

زهرا حسین زاده ملکی

Department of psychology, Faculty of Humanities, Tabiat Modares University, Tehran, Iran

کاظم رسول زاده طباطبایی

Department of Psychology, Faculty of Humanities, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

علی مشهدی

Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad , Iran

فاطمه محرری

Department of Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Canals J, Morales-Hidalgo P, Jané MC, Domènech E. ADHD prevalence ...
  • Moldavsky M, Sayal K. Knowledge and attitudes about attention-deficit/hyperactivity disorder ...
  • نمایش کامل مراجع