مطالعه فلوریستیک رویشگاه های شمشاد (Buxus hyrcana Pojark.) در جنگل های غرب هراز، آمل
Publish place: Iranian Journal of Applied Ecology Isfahan University Of Technology، Vol: 6، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 258
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAE-6-1_001
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400
Abstract:
در تحقیق حاضر مطالعه فلوریستیکی جنگل های شمشاد در حوزه غرب هراز که در محدوده ارتفاعی ۲۵۰ تا ۱۲۰۰ متر از سطح دریا پراکنش دارند به روش پیمایش زمینی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیب گیاهی منطقه مشتمل بر ۵۰ تیره، ۶۹ جنس و ۷۸ گونه گیاهی می باشد. تیره های Rosaceae، Orchidaceae، Dryopteridaceae، Lamiaceae و Aspleniaceae به عنوان بزرگ ترین تیره های موجود در منطقه هستند. از نظر کورولوژی، بیشترین سهم ترکیب گیاهی منطقه (۴/۵۶ درصد) متعلق به ناحیه رویشی اروپا -سیبری است. بررسی طیف بیولوژیک منطقه نشان داد که کریپتوفیت ها (۳۲ گونه)، فانروفیت ها (۲۶ گونه)، همی کریپتوفیت ها ( ۱۶ گونه) به ترتیب با اختصاص ۴۴، ۳/۳۳ و ۵/۲۰ درصد ترکیب گیاهی منطقه به عنوان شکل های زیستی غالب منطقه محسوب می شوند. حضور فراوان عناصر کریپتوفیت، فانروفیت و همی کریپتوفیت در این جنگل ها بیانگر وجود یک اقلیم معتدله با زمستان های سرد ولی با بارندگی فراوان و تابستان های نسبتا خنک و مناسب برای رویش های جنگلی معتدله است. پراکنش نسبتا فراوان درختان جل (Prunus laurocerasus L.) و گونه زیراشکوب همیشک (Danae racemosa Moench) به ویژه در بخش های فوقانی جنگل های مورد مطالعه به همراه حضور نیافتن تروفیت ها و پراکنش نسبتا خوب انواع گونه های سرخس (به ویژه زنگی دارو) نیز رطوبت بالا و نبود شرایط تخریب را توده های شمشاد این جنگل ها را تصریح می کند.
Keywords:
Buxus hyrcana , Chorology , Flora , Life form , Western forests of Haraz district. , شمشاد , پراکنش جغرافیایی , فلور , شکل رویشی , جنگل های غرب هراز
Authors
سعیده حسین زاده
Dept. of Forestry, Faculty of Natur. Resour., Tarbiat Modares Univ., Tehran, Iran.
امید اسماعیل زاده
Dept. of Forestry, Faculty of Natur. Resour., Tarbiat Modares Univ., Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :