ارزیابی توان اکولوژیک و تخمین رو زمینی توده های دست کاشت در جنگل دارابکلا
Publish place: Ecology of Iranian Forests، Vol: 5، Issue: 10
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 175
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IFEJ-5-10_002
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
Abstract:
سازوکار جنگل کاری تشخیص مناطق مناسب برای جنگل کاری و مناطقی با بیشترین تناسب برای گونه های مختلف است. با این وجود موفقیت این سازوکار نیازمند تعیین دقیق نیاز اکولوژیک گونه ها و ارزیابی اراضی قبل از اجرای جنگل کاری است. هدف از این مطالعه ارزیابی توان اکولوژیک و تخمین زی توده روزمینی جنگل کاریهای حوزه آبخیز دارابکلا می باشد به گونه ای که بتوان گونه های مورد نظر را بر اساس دو هدف فوق اولویت بندی نمود و برای جنگل کاری در این منطقه در آینده بر اساس اولویت گونه ها جنگل کاری نمود. در این تحقیق ابتدا مکان یابی مناطق مستعد جنگل کاری با استفاده از تابع جستجوگرSQL در محیط نرمافزار Arc GIS ۱۰.۳، صورت گرفت. سپس میزان جذب کربن به ازای هر هکتار جنگل کاری با گونه های مورد نظر با استفاده از پارامترهای اندازهگیری شده درختان و معادلات آلومتریک تخمین زده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که:با ارزیابی توان اکولوژیک منطقه مورد مطالعه و همچنین بررسی میزان موجودی کربن میتوان نتیجه گرفت که گونه های پلت، ون و شیردار بیشترین سازگاری را از نظر اکولوژیک با منطقه مورد مطالعه داشته و همچنین بعد از بلندمازو بیشترین میزان موجودی کربن در هکتار را به خود اختصاص داده اند. بنابراین این گونه ها به همراه بلندمازو برای جنگل کاری در منطقه در اولویت قرار دارند. با توجه به اینکه جنگل کاری هایی که تاکنون صورت گرفته بیشتر بر اساس توان اکولوژیک گونه ها بوده است، این مطالعه به در نظر گرفتن اهداف چندگانه به منظور جنگل کاری تاکید دارد. یعنی علاوه بر توان اکولوژیک سایر اهداف نیز در نظر گرفته شود.
Keywords:
Above-ground biomass , Ecological capability , Forest plantation , Geographic Information System , جنگل کاری , زی توده روزمینی , سامانه اطلاعات جغرافیایی , توان اکولوژیک
Authors
مریم نیک نژاد
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
اصغر فلاح
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سلیمان محمدی لیمائی
دانشگاه گیلان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :