تحلیل الگوی مکانی و اثرات متقابل بلوط ایرانی و بنه در جنگل های قلاجه کرمانشاه با استفاده از تابع K۲
Publish place: Ecology of Iranian Forests، Vol: 5، Issue: 9
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 239
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IFEJ-5-9_002
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
Abstract:
بلوط ایرانی و بنه مهمترین گونه های درختی جنگل های زاگرس هستند، استفاده بیرویه ساکنین منطقه از این درختان باعث کاهش سطح کمی و کیفی این گونه های ارزشمند و همچنین ایجاد توده های ناهمگن شده است. شناخت الگوی مکانی و اثرات متقابل درختان می تواند کلید راهنمایی برای دخالت های مدیریتی به منظور حفظ، احیاء و توسعه جنگل ها باشد، از طرفی دیگر دخالت مداوم ساکنین منطقه زاگرس در عرصه های جنگلی باعث ایجاد مناطق ناهمگن زیادی شده است که شناخت این عرصه ها را به منظور مدیریت آنها در راستای کاهش اثر دخالت انسانها امری ضروری میسازد. بنابراین هدف این پژوهش تعیین الگوی مکانی و اثرات متقابل بلوط ایرانی و بنه در عرصه های ناهمگن جنگل های زاگرس میباشد. بدین منظور عرصهای ناهمگن به مساحت ۳۰ هکتار در جنگل های قلاجه کرمانشاه انتخاب و مورد آماربرداری صددرصد قرار گرفت و نقشهی نقطه ای درختان بلوط ایرانی و بنه در منطقهی مورد مطالعه با استفاده از روش فاصله-آزیموت تهیه شد. برای تحلیل الگوی مکانی گونه ها از شکلتک متغیره تابع K۲ و برای بررسی اثرات متقابل گونه ها از شکل دومتغیره این تابع استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که درختان بلوط ایرانی و بنه به ترتیب ۶/۸۵ و ۷/۹% از درختان عرصه ی مورد بررسی را به خود اختصاص دادهاند و دارای الگوی مختلط هستند، بطوریکه با افزایش فاصله از درختان الگوی مکانی برای بلوط ایرانی از کپهای به تصادفی و برای بنه از تصادفی به یکنواخت تغییر میکند. تحلیل شکل دومتغیره تابع K۲ بیانگر وجود جاذبه در فواصل کمتر از ۸ متر و عدم کنش متقابل گونه ها در سایر فواصل است.
Keywords:
Point map , Heterogeneous mass , Distance-azimuth method , Monte-Carlo range , Clumped pattern , نقشه نقطه ای , توده ناهمگن , روش فاصله-آزیموت , حدود مونت کارلو , الگوی کپه ای
Authors
مهسا کریمی
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
اصغر فلاح
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :