شناسایی و تجزیه و تحلیل خطاهای انسانی در بخش مراقبت های ویژه قلب بیمارستان نفت تهران

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 207

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-21-2_008

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: علت اکثر حوادث بزرگ دنیا خطای انسانی شناخته شده است. از این رو جهت کاهش خطاهای انسانی در ارزیابی­ و مدیریت ریسک نیاز جداگانه­ای به ارزیابی ریسک ناشی از خطای انسانی وجود دارد که این نیاز می­تواند با استفاده از آنالیز قابلیت اطمینان انسانی تامین گردد. در صنعت بهداشت و درمان، هر ساله بیماران زیادی توسط خطاهای پزشکی جان خود را از دست می­دهند. خطاهای درمانی مشکلی جهانی است و اخیرا به موضوعی چالش­برانگیز در بخش­های مختلف درمانی تبدیل شده است. روش بررسی: این مطالعه از نوع تحلیلی- توصیفی است که در آن به منظور تجزیه و تحلیل خطاهای انسانی در بخش مراقبت­های ویژه قلب بیمارستان نفت تهران از روش SHERPA استفاده شده است. یافته ها: در مجموع، در بخش مراقبت­های ویژه قلب، تعداد ۴۵۰ خطا شناسایی شد که ۲۴۲ خطا (%۵۴) مربوط به فعالیت­های پرستاری، ۴۳ خطا (۹ %) مربوط به پزشک عمومی و ۱۶۵ خطا (%۳۷) مربوط به پزشک متخصص می­باشند. همچنین با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل ریسک انجام شده، ۴۵/۱۲% خطاها با ریسک غیر قابل قبول، ۳۰/۲۲% خطاها با ریسک نامطلوب، ۱۱/۴۳% خطاها با ریسک قابل قبول ولی نیاز به تجدید نظر و۲۲/۱۴% خطاها با ریسک قابل قبول بدون نیاز به تجدید نظر می­باشند. بحث و نتیجه­گیری: در نهایت می­توان این نتیجه را استنباط نمود که روش SHERPA در صنعت بهداشت و درمان قابل اجرا بوده و در شناسایی و تجزیه و تحلیل خطاهای انسانی، بسیار موثر می­باشد.

Keywords:

ریسک , خطای انسانی , بهداشت و درمان , مراقبت های ویژه قلب

Authors

محسن شنوفی

کارشناس ارشد، گروه مدیریت محیط زیست (HSE)، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

سید ابوالفضل ذاکریان

دانشیار، گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

هانیه نیکومرام

استادیار، گروه مدیریت محیط زیست (HSE)، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

مریم موفق

کارشناس ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :