بررسی وضعیت و آشکارسازی تغییرات در جنگل های مانگرو جزیره قشم با استفاده از تصاویر ماهواره ای در بین سال های ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۸

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 398

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-18-1_014

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: جنگل­های مانگرو جزیره قشم در سواحل جنوبی ایران و نزدیک به بالاترین عرض جغرافیایی پراکنش               مانگروهای جنوب شرقی آسیا قرار دارند. با توجه به اهمیت جنگل­های مانگرو ایران از جمیع جهات و معرفی آنها به عنوان یکی از مهم­ترین اکوسیتم­های جهان و تخریب روز افزون این مواهب طبیعی، حفظ، احیا و توسعه جنگل­های مذبور از اهمیت بسزایی برخوردار است. روش بررسی: در این مطالعه ابتدا سطح جنگل­های موجود در سال های ۱۹۸۸،  ۱۹۹۸و ۲۰۰۸  در شمال غربی جزیره قشم تعیین ­شد و سپس با مقایسه داده­های ماهواره­ای در دو دوره ۱۹۹۸- ۱۹۸۸ و همچنین ۲۰۰۸- ۱۹۹۸  آشکارسازی تغییرات انجام ­شد. یافته ها و نتایج: نتایج بررسی نشان داد که طی دو دهه گذشته تغییرات چشمگیری در این اراضی اتفاق افتاده است.  در دوره اول، مجموع وسعت جنگل از ۵۲/۵۱۶۰ هکتار در سال ۱۹۸۸ به ۳۲/۵۳۰۸ هکتار در سال ۱۹۹۸ افزایش یافته و در واقع در طول ۱۰ سال توده جنگلی با افزایش ۷/۱۴۷هکتار(حدود ۸/۲ %)، توسعه داشته است. این رشد و توسعه را می­توان رشد متوسط جنگل با نرخ سالانه ۲۸/۰ درصد معادل۷/۱۴ هکتار در سال در طول این دوره برشمرد. در دوره دوم، سطح جنگل از ۳۲/۵۳۰۸ هکتار در سال ۱۹۹۸ به ۷/۵۵۱۲ هکتار در سال ۲۰۰۸ افزایش یافته که در واقع در طول ۱۰ سال توده جنگلی با افزایش ۴/۲۰۴ هکتار معادل ۸/۳ درصد توسعه داشته است. این توسعه را میتوان رشد متوسط جنگل با نرخ سالانه ۳۸/۰ درصد معادل ۴/۲۰ هکتار در سال در طول دوره دوم برشمرد. در این مطالعه عامل اصلی توسعه سطح جنگل­های مانگرو تجدید حیات طبیعی و در مواردی جنگل کاری­های صورت گرفته                  در این مناطق بوده است. 

Authors

شهرام جعفرنیا

دانشجوی دکتری جنگلداری، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس نور.

جعفر اولادی

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری (مسوول مکاتبات).

سید محمد حجتی

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

خسرو میر آخور لو

مربی، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :