اثر دما و غذا برروی رشد و بازماندگی نوزادان فرشته ماهی (Pterophyllum scalare)
Publish place: Environmental Science and Technology، Vol: 17، Issue: 2
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 341
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ESTJ-17-2_013
Index date: 11 October 2021
اثر دما و غذا برروی رشد و بازماندگی نوزادان فرشته ماهی (Pterophyllum scalare) abstract
زمینه و هدف: با توجه به سود سرشار ناشی از تجارت ماهیهای زینتی تحقیقات بسیاری در مورد چگونگی پرورش و نگهداری آنها صورت پذیرفته است. این تحقیق به منظور بررسی شرایط بهینه رشد و بازماندگی نوزاد فرشته ماهی (Pterophyllum Scalar) و معرفی غذا و دمای مطلوب برای پرورش آن انجام شد. روش بررسی: در این تحقیق تیمارهای غذایی شامل پودر خشک کرم خونی، سیست دکپسوله آرتمیا و پودر خشک کرم خونی همراه با سیست دکپسوله آرتمیا بود در سه شرایط دمایی ۲۷، ۲۹ و ۳۱ درجه سانتی گراد برروی رشد و بقا نوزاد فرشته ماهی بررسی گردید. برای هر یک از جیره های سه تکرار انجام شد. بدین منظور ۲۷ آکواریوم به ابعاد Cm ۳۰ × ۴۰ × ۶۰ به تیمارها اختصاص داده شد. یک تیمار شاهد با دمای ۲۸ درجه سانتی گراد و غذای پولکی برای گروه شاهد استفاده گردید و میزان رشد بازماندگی نوزادان فرشته ماهی طی مدت ۳۰ روز مورد بررسی قرار گرفت. طی این مدت سایر فاکتورها شامل pH و میزان اکسیژن محلول و غیره برای همه تیمارها یکسان و مشابه بود . یافته ها: حد اکثر میانگین تغییرات طول و وزن (رشد) نوزادان فرشته ماهی مربوط به تمار دمایی ۳۱ درجه سانتیگراد و غذای سیست دکپسوله آرتمیا همراه با کرم خونی خشک پودر شته و حداقل آن مربوط به تیمار دمایی ۲۷ درجه سانتیگراد و غذای سیست دکپسوله آرتمیا می باشد. حد اکثر میانگین درصد بازماندگی مربوط به تیمار دمایی ۳۱ درجه سانتیگراد و غذای سیست دکپسوله آرتمیا همراه با کرم خونی خشک پودر شته با مقدار ۸۷۷/۰ ۲۱۲/۸۱ و حداقل آن مربوط به تیمار با مقدار ۰ ۱۸۲/۳۸ می باشد. نتایج: دمای مناسب برای رشد و بقای نوزادان این ماهی ۳۱ درجه سانتی گراد است و با افزایش دما، وزن ماهی نیز افزایش یافته است ولی طول نوزادان در تیمارهای دمایی اختلاف معنی داری نداشت . همچنین علاوه بر دما، تنوع و نوع جیره غذایی در رشد و بازماندگی نوزادان تاثیر بسزایی دارد. دما و نوع غذا در تغییرات طول و وزن نوزادان به طور توام نیز موثر بوده است. همچنین با افزایش دما، میزان بقا نیز افزایش می یابد و در آکواریوم ها با دمای ۳۱ درجه سانتی گراد، درصد بقا نسبت به سایر تیمارهای دمایی بیشتر بوده است. همچنین درصد بقا در دمای ۲۸ درجه سانتی گراد کمتر از دمای ۲۷ درجه سانتی گراد، بود که این موضوع به علت نوع تغذیه می باشد و آشکار می سازد که علاوه بر دما، نوع غذا نیز در میزان بقای نوزادان تاثیر داشته و از تعداد تلفات کاست .
اثر دما و غذا برروی رشد و بازماندگی نوزادان فرشته ماهی (Pterophyllum scalare) Keywords:
اثر دما و غذا برروی رشد و بازماندگی نوزادان فرشته ماهی (Pterophyllum scalare) authors
سودابه عبدالباقیان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی (شیلات)، دانشکده علوم پایه واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی.(مسئول مکاتبات)
عباس متین فر
استادیار، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی.
شهلا جمیلی
استادیار، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :