تاثیر رژیم آبیاری و مصرف محلولهای حاوی عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کیفی الیاف پنبه رقم N200

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 623

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_127

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

پنبه یکی از محصولات زراعی مهم ایران است که به دو منظور استفاده از الیاف و روغن کشت میشود. این گیاه از جمله محصولات مهم و استراتژیکی است که به دلیل دارا بودن ارزش افزوده بالا، از اهمیت خاصی برخوردار است. وجود میزان آب کافی و زمان مناسب آبیاری در پنبه از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا که هر دو فاکتور بر میزان عملکرد موثر هستند. برنامه آبیاری در پنبه باید به گونهای باشد که بتواند رطوبت کافی و مورد نیاز هر یک از مراحل نموی را تامین نماید. از طرفی، یکی از راهکارهای افزایش عملکرد در گیاه پنبه، تغذیه متعادل این گیاه میباشد. در این راستا، نقش عناصر ریزمغذی که از آنها تحت عنوان عناصر خرد با تاثیر کلان نام برده می شود، دارای اهمیت زیادی است. به منظور تعیین تاثیر عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کیفی الیاف و شناخت اثرات متقابل آب و تغذیه بر روی گیاه پنبه، مطالعهای در سال زراعی 1388 در مزرعه تحقیقاتی خاتون آباد متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) به صورت طرح کرتهای یکبار خردشده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آبیاری مزرعه به عنوان فاکتور اصلی بر اساس 80 و 160 میلیمتر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A و محلولپاشی عناصر ریزمغذی به عنوان فاکتور فرعی با غلظت 4 درهزار برای تیمارهای دوبار محلولپاشی، 6 درهزار برای تیمارهای سهبار محلولپاشی و بدون محلولپاشی برای تیمار شاهد اعمال شدند. نتایج آنالیزهای آماری نشان میدهد که اثر متقابل آبیاری و مصرف عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کیفی الیاف از قبیل میانگین طول الیاف، استحکام الیاف، ظرافت الیاف و شاخص الیاف کوتاه معنیدار است و بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی دار وجود دارد

Authors

امیرحسین نیرین جزی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

محمدرضا نادری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

عبدالمجید رضایی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خواجه باشی، س. م. 1374. ارزیابی شاخص‌های رشد، عملکرد و ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • خواجه پور، م. ر. 1385. گیاهان صنعتی. اصفهان: انتشارات جهاد ...
  • Anter F, Saham EL, Metwally AA. 1978. Effect of foliar ...
  • Husman SH, Johnson K, Wegener R, Metzler F. 1998. Upland ...
  • نمایش کامل مراجع