بررسی روند تغییرات خصوصیات بیوفیزیکی سطح ناشی از فعالیت معدن مس سونگون با تلفیق قابلیت های سنجش از دور انعکاسی و حرارتی
Publish place: Physical Geography Research، Vol: 51، Issue: 1
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 310
This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JPHGR-51-1_004
Index date: 17 October 2021
بررسی روند تغییرات خصوصیات بیوفیزیکی سطح ناشی از فعالیت معدن مس سونگون با تلفیق قابلیت های سنجش از دور انعکاسی و حرارتی abstract
تغییر خصوصیات بیوفیزیکی سطح زمین یکی از مهمترین اثرهای منفی فعالیتهای انسانی است. هدف از پژوهش حاضر تلفیق قابلیتهای سنجش از دور انعکاسی و حرارتی برای بررسی و پایش روند تغییرات خصوصیات بیوفیزیکی سطح منطقه معدن مس سونگون ناشی از فعالیتهای معدنی طی سه دهه گذشته است. بدینمنظور، از مجموعه دادههای انعکاسی و حرارتی تصاویر ماهوارهای، ایستگاههای هواشناسی، و بازدید زمینی استفاده شده است. در این پژوهش، برای طبقهبندی کاربری اراضی از الگوریتم طبقهبندی بیشترین شباهت، محاسبه دمای سطح از الگوریتم تککاناله و مدلسازی خصوصیات بیوفیزیکی روشنایی، سبزینگی، و رطوبت سطح بازه زمانی ۱۳۶۸-۱۳۹۶ بهترتیب از پارامترهای آلبیدو، NDVI، و NDWI استفاده شد. نتایج نشان میدهد که بر اثر گسترش و توسعه فعالیتهای معدنی مساحت جنگلها از ۹۴/۹۹۵ هکتار به ۲۷/۵۹۴ هکتار کاهش یافته است. طی بازه زمانی ۱۳۶۸-۱۳۹۶ مقدار میانگین پارامترهای آلبیدو، NDVI، و NDWI بهترتیب ۱/۰ افزایش، ۰۸/۰ کاهش، و ۱۲/۰ افزایش یافته است. همچنین، تغییر کاربری جنگل به معدن بهصورت میانگین سبب افزایش ۸/۵ درجه کلوین دمای سطح شده است. نتایج پژوهش حاکی از کارایی بسیار بالای تلفیق قابلیتهای سنجش از دور انعکاسی و حرارتی برای پایش و مدیریت پدیدههای مختلف انسانی، محیطی، و طبیعی است.
بررسی روند تغییرات خصوصیات بیوفیزیکی سطح ناشی از فعالیت معدن مس سونگون با تلفیق قابلیت های سنجش از دور انعکاسی و حرارتی Keywords:
بررسی روند تغییرات خصوصیات بیوفیزیکی سطح ناشی از فعالیت معدن مس سونگون با تلفیق قابلیت های سنجش از دور انعکاسی و حرارتی authors
محمد کریمی فیروزجایی
دانشجوی دکتری گروه سنجش از دور و GIS، دانشگاه تهران
امیر صدیقی
دانشجوی دکتری گروه سنجش از دور و GIS، دانشگاه تهران
مجید کیاورز
استادیار گروه سنجش از دور و GIS، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :