بررسی آثار نظام کنترل بودجه ریزی بر عملکرد بودجه ای با در نظر گرفتن نقش واسطه ای ادراک بودجه ای در بیمارستانهای دولتی (مطالعه موردی: بیمارستان های استان فارس)
Publish place: Journal of Healthcare Management، Vol: 11، Issue: 36
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 342
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HMSR-11-36_008
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1400
Abstract:
مقدمه: در حسابداری مدیریت، بودجه سنگبنای فرآیند کنترل مدیریت بوده و هنوز جزء یکی از مسائل حلنشده است. در همین راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی آثار نظام کنترل بودجهریزی بیمارستانها بر عملکرد بودجه ای با در نظر گرفتن نقش واسطهای ادراک بودجهای است. روش پژوهش: این پژوهش از نظر ماهیت و روش، توصیفی و از نوع همبستگی به حساب میآید. جامعه آماری پژوهش، مدیران بیمارستانهای دولتی استان فارس میباشد. تعداد ۴۰۰ پرسشنامه در بین اعضای جامعه آماری توزیع و از این میان تعداد ۱۰۳ پرسشنامه جمعآوری شد. جهت انجام تحلیلهای آماری از روش الگوسازی معادلات ساختاری استفاده شده است.یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد که با افزایش ارزیابی بودجهای مدیران، نگرش بودجهای (۰/۸۹۵) و انگیزش بودجهای (۰/۲۸۰) آنان افزایش پیدا میکند. همچنین، عملکرد بودجهای مدیران با افزایش انگیزش بودجهای (۰/۳۰۵) و تمایل مدیران به مازاد بودجهای (۰/۳۸۲)، افزایش پیدا خواهد کرد. اما، افزایش مشارکت بودجهای بر ادراک بودجهای مدیران (نگرش بودجهای (۰/۰۸۵-)، گرایش به مازاد بودجهای (۰/۲۰۸) و انگیزش بودجهای (۰/۱-)) تاثیری ندارد. بازخورد بودجهای نیز قدرت اثرگذاری بر ادراک بودجهای مدیران (نگرش بودجهای (۰/۲۲۰-)، گرایش به مازاد بودجهای (۰/۲۷۱) و انگیزش بودجهای (۰/۰۶۶)) را ندارد. افزون بر این، بین ارزیابی بودجهای و گرایش مدیران به مازاد بودجهای (۰/۱۳۹) و همین طور بین نگرش بودجهای و عملکرد بودجهای (۰/۰۵۵-) رابطه معناداری مشاهده نشد. نتایج آزمون سوبل نیز، نقش میانجی گری انگیزش بودجه ای (۳/۰۵۰) در رابطه بین ارزیابی بودجه ای و عملکرد بودجه ای را تایید کرد.
Keywords:
Authors
نویدرضا نمازی
استادیار حسابداری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
غلامرضا رضایی
استادیار حسابداری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
سیده مریم خیبرگیر
کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی زند شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :