راهبرد سیاست خارجی روسیه درقبال برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان عراق

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 196

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IHUA-14-50_006

تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1400

Abstract:

برگزاری همه­پرسی استقلال­طلبی اقلیم کردستان عراق در سال ۲۰۱۷ باعث شد که موجی از واکنش­های منطقه­ای و فرامنطقه­ای را دربرداشته باشد. واکنش های منطقه­ای همان گونه که مشخص بود واکنش دولت ایران، ترکیه و سوریه و همچنین مهم­ترین واکنش­های فرامنطقه­ای شامل روسیه و کشورهای غربی بود. این پژوهش که به روش توصیفی-تحلیلی با هدف بررسی راهبرد سیاست ­خارجی روسیه به عنوان یک کشور فرامنطقه­ای انجام شده و اطلاعات مربوطه را از مقالات و کتب به دست آورده است، سوال اصلی بدین گونه مطرح می­­شود که راهبرد سیاست خارجی روسیه درقبال همه­پرسی اقلیم کردستان عراق چگونه بود؟ فرضیه پژوهش که با استفاده از معادله هزینه فایده و رویکرد ابزاری تاکتیکی انجام شده است، بیان می­دارد مسکو در زمان همه­پرسی استقلال­طلبی اقلیم کردستان عراق هر چند به طور واضح و شفاف موضع­گیری نکرد، اما درعمل با این اقدام مخالف بود که مهم­ترین محور آن درقالب دلایل مخالفت با همه پرسی به صورت کوتاه مدت، میان­مدت و بلند مدت، ائتلاف و همکاری با ایران و ترکیه، تقویت دولت مرکزی عراق و رایزنی با منطقه خودمختار اقلیم کردستان عراق به منظور به تعویق انداختن همه­پرسی تضعیف حاکمیت ملی و توسعه افراط­گرایی، به خطرافتادن نقش ثبات­ساز روسیه در منطقه و دخالت بیشتر امریکا، ایجاد معضلات امنیتی در مرزهای ایران به عنوان مهم­ترین هم پیمان مسکو و ساقط کردن هرگونه فعالیت  تجزیه­طلبانه چه در داخل و چه در خارج از مرزهای خود بود.

Keywords:

سیاست خارجی روسیه , همه پرسی استقلال طلبی اقلیم کردستان عراق , امنیت جمهوری اسلامی ایران , معادله هزینه فایده , رویکرد ابزاری تاکتیکی

Authors

ابومحمد عسگرخانی

دانشیار روابط بین الملل دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهدی پادروند

دانش آموخته ارشد روابط بین الملل دانشگاه گیلان، رشت، ایران

داریوش هوشمند ننه کران

دانش آموخته ارشد روابط بین الملل دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احمدی، حمید (۱۳۷۸)، قومیت و قوم گرایی در ایران؛ از ...
  • خانی، محمد حسن و صادقی، محمدمسعود (۱۳۹۲)، تحلیل هزینه ...
  • کرمی، جهانگیر (۱۳۷۶)، گزارش از تحولات شمال عراق در رده ...
  • نمایش کامل مراجع