سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی امکان ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه جهت کاهش حجم ترافیک درون شهری در محدوده شهرداری منطقه 11 تهران

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,866

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TTC07_080

Index date: 13 July 2006

بررسی امکان ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه جهت کاهش حجم ترافیک درون شهری در محدوده شهرداری منطقه 11 تهران abstract

از قرنها پیش تعداد فراوان عابرین پیاده، مشخصه مراکز شهری بوده است. با این حال در طی سالهای اخیر حجم پیاده رودهای مراکز شهری به منظور تسهیل آمد و شد وسایط نقلیه موتوری روز به روز باریکتر شده، وپیاده روی را به خطرات گوناگون مواجه نموده اند. در چند دهه گذشتاه، اغلب شهرسازان و برنامه ریزان حمل و نقل درون شهری کشورها توسعه یافته، سفرهای درون شهری را با دیدگاه استفاده از اتومبیل برنامه ریزی و شبکه ارتباطی شهرها را بر اساس آن طراحی می کردند. این شیوه برنامه ریزی ، کشور ما را نیز تحخت تاثیر قرار داد، که به روشنی عواقب آن را مشاهده می کنیم. طراحی بناهای بی هویت، همراه با کاهش تعدادمغازه ها و فعالیتهای هم سطح خیابان، جذابیت خیابانهای مراکز شهری پیاده را تحت تاثیر قرار داده و وجود مسافت زیاد بین ساختمانها و مراکز فعالیتی ، پیاده روی را کم رونق کرده است. و در نهایت اینکه به دلیل به مخاطره افتادن امنیت فردی و پرهیز از حس تنهایی، مردم به پیاده روی در خخیابانهای مراکز شهری تمایل کمتری نشان میدهند. اما در یکی از دو دهه اخیر، این دیدگاه برنامه ریزی تغییر یافت و به شیوه شهرسازی انسان گرای گذشته، گرایش پیدا کرد. در نتیجه این رویکرد به رسمیت شناختن سفرهای پیاده و دوچرخه به منزله یکی از سیستمهای حمل و نقل درون شهری و برنامه ریزی و طراحی مسیرهای پیاده و دوچرخه در شبکه ارتباطی شهرها بود. و بسیاری از طرح های تجدید توسعه مراکز شهری در صدد بنای مجدد پیاده رو ها در مراکز شهری خود بودند. در واقع این شیوه سعی در کاهش حجم ترافیک و ترددهای درون شهری و جلوگیری از آلودگی های ناشی از آن در شهرهای بزرگ، مخصوصا هسته های مرکزی و پر تراکم آنها بود. در این خصوص نیز، ضوابط و معیارهایی بر الساس ویژگیهای اقلیمی ، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هر منطقه ارائه شده است. همچنین برنامه ریزان معتقدند که برای جذب مردم به مراکز شهری، فراهم ساختمان محیط پیاده روی ایمن، خوشایند و مطلوب ضروری است و دریافتند که طراحی مراکز شهری باید بگونه ای باشد که امر جابجایی را در مقایسه با نواحی هسته ای متراکم تسهیل نماید. بنابراین طرح های توسعه مسیرهای پیاده و دوچرخه منطقی به نظر می رسد. در این مقاله به بررسی امکان ایجاد مسیرهای دوچرخه و پیاده بر اساس شرایط محلی و ویژگی های کالبدی – فضایی منطقه و همچنین درجهت کاهش حجم ترافیک درون شهری در محدوده شهرداری منطقه 11 تهران پرداخته شده است.

بررسی امکان ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه جهت کاهش حجم ترافیک درون شهری در محدوده شهرداری منطقه 11 تهران Keywords:

مسیرهای پیاده , مسیرهای دوچرخه , شهرسازی انسان گرا , حمل و نقل درون شهری , ویژگی های کالبدی - فضایی

بررسی امکان ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه جهت کاهش حجم ترافیک درون شهری در محدوده شهرداری منطقه 11 تهران authors

احمد اصغری

شهردار منطقه ۱۱ تهران

سعید اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- شرکت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک تهران، ...
- شاهی. جلیل، " مهندسی ترافیک "، نشر دانشگاهی، تهران، ...
- کنف لاخر. هرمان، " اصول برنامه ریزی (طراحی) تردد ...
- حمیدی. ملیحه، " استخوان بندی شهر تهران "، جلد ...
- زریونی. محمد رضا، " طبقه بندی عملکردی راههای شهری ...
- قربانی. رسول، " اهمیت و کاربرد دوچرخه در حمل ...
- وزارت مسکن و شهرسازی، ] آیین نامه طراحی راههای ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی امکان ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه جهت کاهش حجم ترافیک درون شهری در محدوده شهرداری منطقه 11 تهران" توسط احمد اصغری، شهردار منطقه ۱۱ تهران؛ سعید اکبری، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی تهران نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مسیرهای پیاده ، مسیرهای دوچرخه، شهرسازی انسان گرا، حمل و نقل درون شهری ، ویژگی های کالبدی - فضایی هستند. این مقاله در تاریخ 22 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2866 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از قرنها پیش تعداد فراوان عابرین پیاده، مشخصه مراکز شهری بوده است. با این حال در طی سالهای اخیر حجم پیاده رودهای مراکز شهری به منظور تسهیل آمد و شد وسایط نقلیه موتوری روز به روز باریکتر شده، وپیاده روی را به خطرات گوناگون مواجه نموده اند. در چند دهه گذشتاه، اغلب شهرسازان و برنامه ریزان حمل و نقل درون ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شهرداری تهران و دوچرخه شهری و شهرداری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی امکان ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه جهت کاهش حجم ترافیک درون شهری در محدوده شهرداری منطقه 11 تهران با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.