مدل یابی روابط ساختاری کمک طلبی تحصیلی دانش آموزان بر اساس خودتعیین گری و شکفتگی: نقش میانجی مشارکت تحصیلی و باورهای انگیزشی
Publish place: Quarterly Journal of Child Mental Health، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 206
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-8-2_006
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
Abstract:
زمینه و هدف: در عصر حاضر کیفیت و کمیت تحصیل، نقش مهمی در آینده فرد ایفا میکند و از جمله راهبردهای یادگیری موثر و مناسب، کمک طلبی یا جستوجوی کمک تحصیلی از دیگران است. هدف از پژوهش حاضر ارائه مدل ساختاری کمک طلبی تحصیلی بر اساس خودتعیین گری و شکفتگی با نقش میانجی مشارکت تحصیلی و باورهای انگیزشی دانش آموزان بود.
روش: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این مطالعه شامل تمامی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ بود که ۴۵۴ نفر از آنان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شرکت کردند. افراد نمونه به پرسشنامه های کمکطلبی رایان و پنتریچ (۱۹۹۷)، نیازهای اساسی خودتعیین گری ایلاردی، لئون، کیسر و رایان (۱۹۹۳)، مقیاس شکفتگی داینر و همکاران (۲۰۰۸)، مقیاس مشارکت تحصیلی شوفلی و بکر (۲۰۰۶)، و پرسشنامه باورهای انگیزشی پنتریچ و همکاران (۱۹۹۱)، پاسخ دادند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده های استخراج شده با استفاده از الگوسازی معادلات ساختاری بررسی و تحلیل شدند.
یافته ها: برآیندها نشان دادند که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی با داده ها برخوردار است. نتایج بین خودتعیین گری، شکفتگی، مشارکت تحصیلی و باورهای انگیزشی با کمک طلبی رابطه معنادار نشان دادند (۰/۰۱> P) و همچنین نتایج آزمون بوت استراپ نشان داد اثر غیرمستقیم خودتعیین گری بر کمکطلبی از طریق باورهای انگیزشی ۰/۱۴۷ و اثر غیرمستقیم شکفتگی بر کمک طلبی از طریق باورهای انگیزشی ۰/۱۳۹ است که در سطح ۰/۰۱ معنا دار است.
نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که خودتعیین گری و شکفتگی به طور مستقیم بر کمک طلبی دانش آموزان موثر هستند و اثر غیرمستقیم خودتعیین گری و شکفتگی از طریق باورهای انگیزشی به ارتقا رفتار کمک طلبی در دانش آموزان کمک می کند.
Keywords:
Authors
اعظم صمصامی
Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
لیلا ذوقی
Department of Psychology, Amin University of Law Enforcement Sciences, Tehran, Iran
محمد مهدی شریعت باقری
Department of Educational Psychology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :