ارائه مدل بمنظور مکانیابی بهینۀ محل احداث جایگاههای سوخت رسانی ( شهر تهران )
Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,508
This Paper With 31 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC07_101
تاریخ نمایه سازی: 22 تیر 1385
Abstract:
توسعۀ متوازن عناصر و اجزاء خدمات شهری همواره از اهداف برنامه ریزان در مدیریت شهری می باشد . شبکة جایگاههای سوخت رسانی از جملة اجزاء شبکة خدمات شهری است که به عنوان تأمین کنندة سوخت بخش حمل و نقل درون شهری ع مل نموده و به نوبة خود از لحاظ ملاحظات ترافیکی ٬ شهرسازی ٬ ایمنی و محیط زیست دارای اهمیت می باشد . توسعۀ صحیح و توزیع یکنواخت و متوازن جایگاههای سوخت رسانی دستاوردهای ارزشمندی بدنبال خواهد داشت؛ کاهش زمان و طول سفرهای سوختگیری ٬ سوختگیری در مجاورت محل سکونت و افزایش رفاه شهروندان ٬ دسترسی مناسب به محل جایگاههای سوخت رسانی ٬ عدم تشکیل گره های ترافیکی و عدم تشکیل صف در محل جایگاه ه ا ٬ افزایش ایمنی و کاهش هزینه های اقتصادی تأمین زمین؛ از جملۀ این دستاوردها می باشند . هدف از این پژوهش ٬ ارائه مدل ریاضی شبکۀ جایگاههای سو خت رسانی شهری و مکانیابی بهینۀ محل احداث آنها در قالب یک مسئلة برنامه ریزی ریاضی بر اساس مجموعه ای از اهداف ( تأمین تقاضا ٬ سهولت دسترسی ٬ کاهش ترافیک و . . . ) و دسته ای از محدودیتها ( ترافیکی ٬ شهرسازی ٬ ایمنی و . . . ) ٬ می باشد .
ارزیابی وضعیت موجود جایگاههای سوخت ش هری در ایران ( ازجمله شهر تهران ) ٬ بیانگر عدم توجه به یک طرح کارشناسی جهت تعیین مکان بهینۀ محل احداث جایگاهها می باشد ٬ که این امر موجب توزیع مکانی نامناسب و غیر کارشناسی جایگاهها و در نتیجه ایجاد مشکلاتی در سطح شهر می گردد . لذا در این تحقیق ٬ شهر تهران بعنوان محدودۀ مورد مطالعه انتخاب شده و مدل مکانیابی بمنظور تعیین مکان احداث جایگاههای سوخت گاز طبیعی CNG در سطح شهر تهران ٬ اجرا شده است .
Keywords:
مدلسازی ٬ مکانیابی ٬ جایگاههای سوخت رسانی شهری
Authors
حمید بهبهانی
استاد ترافیک ٬ راه و ترابری دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران
مهدی اقبالی
کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل دانشگاه علم و صنعت ایران
امیرحسین فاکهی
کارشناس ارشد سیستمهای انرژی دانشگاه صنعتی شریف
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :