تبارشناسی و مقایسه تنوع ژنتیکی ماهی خیاطه (۱۹۸۶ Alburnoides eichwaldi De Filippi) براساس ژن سیتوکروم b، در پنج رودخانه از حوزه شمالی ایران
Publish place: Journal of Animal Environment، Vol: 9، Issue: 3
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 389
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-9-3_038
تاریخ نمایه سازی: 17 آبان 1400
Abstract:
ماهی خیاطه ۱۸۶۳ Alburnoides eichwaldi De Filippi جزء ماهیان با اندازه کوچک از کپورماهیان، بنتوپلاژیک، رودرو، ساکن آب شیرین و لب شور بوده و محدوده اسیدیته ۸-۷ را تحمل میکنند. عمدتا در مناطق کمعمق و جریاندار نهرهای کوهستانی می باشد. این ماهیان بسترهای سنگی سخت، آب های تمیز و سرشار از اکسیژن را ترجیح می دهند. به دلیل اندازه کوچک از نظر صید ورزشی و شیلاتی ارزش چندانی ندارد. در این پژوهش به علت نبود مطالعات ملکولی منسجم این گونه، تنوع ژنتیکی ماهی خیاطه در پنج رودخانه زرین گل، مادرسو، صفارود، کسیلیان، زالکی در حوزه شمالی ایران مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد ۲۶ نمونه بافت از عضله ماهی خیاطه جمع آوری و پس از انتقال به آزمایشگاه، DNA آن ها از بافت عضله گونه استخراج گردید. نتایج نشان داد که بین توالی های نوکلئوتیدی نمونه های مورد مطالعه تنوع هاپلوتیپی قابل قبولی وجود دارد. در مجموع ۱۷ هاپلوتایپ شناسایی شد که نشان از تنوع ژنتیکی بالا این ماهی در این رودخانه ها دارد. هم چنین براساس تجزیه و تحلیل درخت فیلوژنی سه جمعیت از این ماهی در رودخانه های فوق شناسایی شد. نمونه های جمعیتی غربی (حوزه سفید رود) شامل رودخانه های صفارود و زالکی را می توان به صورت A. eichwaldii در نظر گرفت درحالی که می توان گفت جمعیت های رودخانه کسیلیان یک نیایی مجزا می باشد (Alburnoides sp۱). نمونه های جمعیتی شرقی (حوزه گرگانرود) شامل رودخانه های زرین گل و مادرسو کاملا مجزا از نمونه های دیگر بوده و گونه های کاملا متفاوتی را به وجود آوردهاند (Alburnoide sp۲).
Keywords:
Authors
فرزاد هوشیار
گروه محیط زیست، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵
حمیدرضا رضایی
گروه محیط زیست، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵
مهوش سیف علی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران
سحر رضائی
گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی: ۱۱۴۴
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :