مقایسه میزان ضایعات پس از برداشت ارقام روز کوتاه پیاز (.Allium cepa L) در شرایط انبار معمولی
Publish place: Journal of Crop Production and Processing، Vol: 11، Issue: 3
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 268
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JCPP-11-3_001
Index date: 9 November 2021
مقایسه میزان ضایعات پس از برداشت ارقام روز کوتاه پیاز (.Allium cepa L) در شرایط انبار معمولی abstract
این پژوهش به مدت دو سال زراعی (۹۷-۱۳۹۵) به منظور مطالعه ضایعات پس از برداشت سوخ ارقام روز کوتاه پیاز در انبار کنترل نشده (فاقد سیستم های گرمایش سرمایش و تهویه)، در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان اجرا شد. در سال اول آزمایش میانگین دمای روزانه انبار بین ۱۴/۵ تا ۴۰/۵ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی از ۲۷ تا۶۰ درصد متغیر بود. در سال دوم آزمایش محدوده تغییرات میانگین دمای روزانه انبار بین ۱۵ تا ۳۸ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی بین ۳۰ تا ۷۱ درصد بود. بذرها در اواسط مهر ماه در خزانه کشت و نشاءها در مرحله دو تا سه برگی به زمین اصلی منتقل شدند. سوخ ها در زمان افتادگی ۵۰ تا ۸۰ درصد برگ ها و شروع خشک شدن آنها، برداشت شدند. برای انجام این پژوهش از آزمایش اسپلیت پلات در زمان شامل ۸۰ تیمار با ۴ تکرار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی استفاده شد. عامل اصلی ۱۰ رقم پیاز روز کوتاه (ʾصباʿ، ʾتگزاس ارلی وایتʿ، ʾایمپراتریزʿ، ʾسیروسʿ، ʾ۷۰۳۰ʿ، ʾایکس پی ردʿ، ʾسپیدانʿ، ʾگلدن آیʿ، ʾتگزاس ارلی گرانوʿ وʾپریماوراʿ) و عامل فرعی زمان بررسی سوخ ها در انبار در ۸ سطح (یک ماه بعد از شروع انبارمانی به فاصله یک ماه) بود. درصد ماهیانه کاهش وزن سوخ با گذشت زمان کمتر شد. کمترین کاهش وزن سوخ (%۹/۵۶) به رقم ʾصباʿ اختصاص داشت. خسارت بیماری پوسیدگی خاکستری تا ماه چهارم انبارمانی افزایش و سپس کاهش یافت. حداکثر خسارت این بیماری (%۲۳/۲۳) به رقم ʾسپیدانʿ مربوط بود. بیشترین خسارت لهیدگی (%۳/۹۶) در رقم ʾتگزاس ارلی وایتʿ مشاهده شد. جوانه زنی سوخ ها از ماه پنجم انبارمانی شروع شد. بیشترین جوانه زنی سوخ (%۱۹/۸۸) به رقم ʾسیروسʿ تعلق داشت. نتایج آزمایش مشخص کرد که اختلاف قابلیت انباری ارقام مورد مطالعه معنی دار است. بیشترین و کمترین قابلیت انبارمانی به ترتیب به ارقام ʾصباʿ و ʾسپیدانʿ مربوط بود.
مقایسه میزان ضایعات پس از برداشت ارقام روز کوتاه پیاز (.Allium cepa L) در شرایط انبار معمولی Keywords:
Black mold , Bulb rotting , Bulb sprouting , Losses after harvest , Physiological bulb weight losses , پوسیدگی خاکستری , سبز شدن سوخ , ضایعات پس از برداشت , کاهش فیزیولوژیک وزن , لهیدگی سوخ
مقایسه میزان ضایعات پس از برداشت ارقام روز کوتاه پیاز (.Allium cepa L) در شرایط انبار معمولی authors
عبدالستار دارابی
Agricultural, Research, Education and Exetention Organization
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :