مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی برون تنی فعالیت ضد میکربی ترکیب بنزآلکانیوم کلراید و گلوتارآلدهید (REMOVE) بر آبهای با شوری متفاوت

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 198

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-29-5_017

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400

Abstract:

پایداری ضدعفونی کننده ها در آب یکی از ویژگی های مطلوب این ترکیبات محسوب می شود. شرایط فیزیکوشیمیایی آب مانند سختی، pH، شوری و ... می تواند بر عملکرد ضدعفونی کننده ها تاثیر بگذارد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر شوری های  مختلف آب بر خاصیت ضدمیکربی ضدعفونی کننده تجاری REMOVE (ترکیب بنزآلکانیوم کلراید و گلوتارآلدهید) علیه برخی میکروارگانیسم های بیماری زای حقیقی و فرصت طلب آبزیان طراحی و اجرا گردید. ابتدا چهار باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، آئروموناس سالمونیسیدا، ویبریو هاروئی و استرپتوکوکوس آگالاکتیه و سه قارچ آسپرجیلوس نایجر، فوزاریوم اوکسیسپوروم و جنس ساپرولگنیا انتخاب و در شرایط مناسب دمایی در محیط مناسب کشت داده شدند. سپس رقت های ۱۰۶۳-۱ از هر میکروارگانیسم تهیه شد و عملکرد ضدعفونی کننده  REMOVE (در دو غلظت ppm ۲۰ و ۱۰) در غلظت های مختلف شوری (ppt ۴۰، ۲۰، ۰) در دو بازه زمانی min ۴۰ و ۲۰ بر ماندگاری میکروارگانیسم های مورد مطالعه به دو روش انتشار دیسک و در محیط مایع در شرایط آزمایشگاهی ارزیابی گردید. بین دو غلظت ppm ۲۰ و ۱۰ ضدعفونی کننده در شوری های مختلف، اختلاف آماری معنی داری بر شمارش میکروارگانیسم های مورد مطالعه مشاهده نگردید (۰۵/۰ < p ). لیکن افزایش میزان شوری به ppt ۴۰ و ۲۰، تاثیر معنی داری بر ماندگاری جمعیت میکروارگانیسم ها در مقایسه با شوری ppt ۰ داشت (۰۵/۰ > p). در غلظت ppt ۴۰، بیشترین مقدار CFU/ml مربوط به باکتری و. هاروئی بود. گرچه در شرایط شوری نیز ضدعفونی کننده قادر به کاهش جمعیت میکروارگانیسم ها می باشد، لیکن در مقایسه با غلظت ppt ۰ این کاهش چندان موثر نخواهد بود. بنابراین، بر اساس نتایج مطالعه حاضر، احتمالا می توان از این ضدعفونی کننده برای کم کردن جمعیت باکتری ها در شرایط شوری آب استفاده کرد، لیکن این کم کردن در عمل به تنهایی نتیجه بخش نخواهد بود و در کنار آن نیاز به استفاده از برنامه های کنترلی دیگری نیز می باشد.  

Authors

دنیا نیک آئین

دانشگاه تهران

احمد عرفان منش

گروه پژوهشی فرآورده های بیولوژیک دامی، سازمان جهاددانشگاهی تهران، جهاددانشگاهی، ایران

رضا مردانپور

گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • باقری، ط. و جافر نوده، ع. ۲۰۲۰. تاثیر متقابل سطوح ...
  • Ashworth, D., Benz, A. and Zeller, D., ۲۰۰۱. Reducing the ...
  • Assefa, A. and Abunna, F., ۲۰۱۸. Maintenance of fish health ...
  • Grasteau, A., Guiraud, T., Daniel, P., Calvez, S., Chesneau, V. ...
  • Villar-Navarro, E., Levchuk, I., Rueda-Márquez, J.J. and Manzano, M., ۲۰۱۹. ...
  • نمایش کامل مراجع