سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و مثبت در ورزشکاران: یک مدل ساختاری

Publish Year: 1400
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 379

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PBSCO01_005

Index date: 15 November 2021

ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و مثبت در ورزشکاران: یک مدل ساختاری abstract

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت هویت اجتماعی در زندگی ورزشکاران، پژوهش حاضر درصدد بررسی مدل ساختاری ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی، با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و عاطفه مثبت در ورزشکاران بود. روش: ۲۲۸ ورزشکار (۱۳۶ دختر و ۹۲ پسر) عضو گروه های شهر اصفهان با سابقه عضویت بیش از یکسال با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. و به مقیاس های هویت اجتماعی، عاطفه مثبت و منفی، عزت نفسی روزنبرگ و رضایت از زندگی پاسخ دادند. برای آزمون مدل و برآورد پارامترهای آن از روش مدلسازی معادلات ساختاری و برای بررسی معناداری اثرات غیر مستقیم از روش بوت استراپ استفاده شد. یافته ها: نتایج مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل نهایی پژوهش با داده ها برازش دارد. همچنین، این نتایج نشان داد هویت اجتماعی ورزشکاران هم به طور مستقیم و هم به تاثیر بر عزت نفس و عاطفه منفی و سپس عاطفه مثبت بر رضایت از زندگی آنها تاثیر گذار است. نتایج حاصل از بررسی معناداری اثرات غیر مستقیم از طریق روش بوت استراپ نیز نشان داد که تمامی اثرات غیر مستقیم مدل معنادار است. بحث و نتیجه گیری: به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد هویت اجتماعی علاوه بر تاثیر مستقیم بر رضایت از زندگی افراد، با تاثیر بر متغیرهای مربوط به سلامت روان، رضایت از زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد.

ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و مثبت در ورزشکاران: یک مدل ساختاری Keywords:

ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و مثبت در ورزشکاران: یک مدل ساختاری authors

زینب کاظمی

دکتری تخصصی روانشناسی

سمیه آقامحمدی

استادیار، گروه روانشناسی موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی فیض الاسلام، خمینی شهر ایران

مصطفی خانزاده

استادیار گروه روانشناسی، موسسه آموزش عالی غیر دولتی غیرانتفاعی فیض الاسلام، خمینی شهر ایران

مقاله فارسی "ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و مثبت در ورزشکاران: یک مدل ساختاری" توسط زینب کاظمی، دکتری تخصصی روانشناسی؛ سمیه آقامحمدی، استادیار، گروه روانشناسی موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی فیض الاسلام، خمینی شهر ایران؛ مصطفی خانزاده، استادیار گروه روانشناسی، موسسه آموزش عالی غیر دولتی غیرانتفاعی فیض الاسلام، خمینی شهر ایران نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پژوهش های نوین در روانشناسی و علوم رفتاری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت اجتماعی، عزت نفس، عواطف مثبت و منفی، رضایت از زندگی، ورزشکاران هستند. این مقاله در تاریخ 24 آبان 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 379 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینه و هدف: با توجه به اهمیت هویت اجتماعی در زندگی ورزشکاران، پژوهش حاضر درصدد بررسی مدل ساختاری ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی، با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و عاطفه مثبت در ورزشکاران بود. روش: ۲۲۸ ورزشکار (۱۳۶ دختر و ۹۲ پسر) عضو گروه های شهر اصفهان با سابقه عضویت بیش از یکسال با ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارتباط هویت اجتماعی و رضایت از زندگی با توجه به نقش میانجیگر عزت نفس، عاطفه منفی و مثبت در ورزشکاران: یک مدل ساختاری با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.