ارزیابی پراکنش گرد و غبار(PM۱۰ و PM۲.۵) در محوطه کارخانه سیمان دورود و بررسی میزان مواجهه فردی با آن ها
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 277
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-24-1_008
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
Abstract:
مقدمه: گرد و غبار حاصل از تولید سیمان به عنوان یکی از مهم ترین نگرانی های زیست محیطی شناخته می شود. کارخانه سیمان دورود یکی از منابع اصلی انتشار ذرات معلق در شهرستان دورود می باشد. هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان گرد و غبار (PM۱۰ و PM۲.۵) محیط اطراف کارخانه سیمان دورود، بررسی کیفیت هوا از نظر ذرات معلق و مطالعه میزان مواجهه فردی با آن ها می باشد.
مواد و روش ها: این پژوهش به صورت توصیفی-تحلیلی انجام گرفته است. نمونه برداری توسط دستگاه Dust Truck مدل TSI ۸۵۲۰ در مدت ۳ ماه بر اساس دستورالعمل EPA صورت گرفت. غلظت PM۱۰ وPM۲.۵ در ۱۰ ایستگاه مهم از نظر مواجهه با ذرات در محیط اطراف کارخانه سیمان مورد سنجش قرار گرفت. کیفیت هوا با استفاده از شاخص AQI مورد بررسی قرار گرفت و میزان مواجهه فردی با PM۱۰ وPM۲.۵ محاسبه شد. اطلاعات هواشناسی ۱۰ ساله شهرستان دورود بررسی گردید و رزباد آن رسم شد. داده های غلظت PM۱۰ وPM۲.۵ توسط نرم افزارSPSS vol.۱۶ و آزمون های آماری ANOVA یک طرفه و T-test آنالیز گردید.
یافته های پژوهش: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که حداکثر میانگین غلظت ذرات مشاهده شده برای PM۱۰ و PM۲.۵ به ترتیب برابر µg/m۳۰۲/۱۲±۴/۶۱ و µg/m۳۱۲/۲±۸/۳۶ بوده است. در ۰۶/۳ درصد نمونه های PM۱۰ کیفیت هوا در محدوده غیر بهداشتی قرار داشت در حالی که در ۱۰۰ درصد موارد کیفیت هوا از نظر PM۲.۵ در شرایط خوب قرار داشته است. هم چنین حداکثر میزان وزنی-زمانی مواجهه فردی برای PM۱۰ و PM۲.۵ به ترتیب μg-h/m۳۶۱۴-۲/۴۹۱ و μg-h/m۳۳۶۸-۴/۲۹۴ به دست آمد.
بحث و نتیجه گیری: افزایش غلظت گرد و غبار ناشی از کارخانه سبب انتقال این آلاینده ها(که ممکن است حاوی مواد محرک و خطرناک باشد) به سمت مرکز شهرستان دورود و مناطق مسکونی می گردد. بنا بر این، توصیه می شود که از سیستم ها و روش های جدید مانند بگ فیلترها، بگ هوس ها و رسوب دهنده های الکتروستاتیکی به منظور کاهش گرد و غبار خروجی از دودکش این صنعت به محیط اطراف استفاده شود.
.
Keywords:
Dust Dispersion , Cement Plant , PM۱۰ , PM۲.۵ , Individual exposure , پراکنش گرد و غبار , کارخانه سیمان , PM۱۰ , PM۲.۵ , مواجهه فردی
Authors
حشمت نورمرادی
Ilam University of Medical Sciences
یوسف امیدی خانی آبادی
Lorestan University of Medical Sciences
غلامرضا گودرزی
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
مهدی جوروند
Lorestan University of Medical Sciences
کمیلا نیک مهر
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :