مطالعه داکینگ مولکولی بر روی داروی الوایتگراویر و تعدادی از مشتقات آن به عنوان مهارکننده های آنزیم اینتگراز HIV-۱

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 283

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SCIC02_042

تاریخ نمایه سازی: 23 آذر 1400

Abstract:

HIV-۱ یک رتروویروس و از دسته لنتی ویروسها میباشد و با حمله به دستگاه ایمنی بدن انسان باعث از بین رفتن سلولهای لنفوسیت T و آسیب پذیرتر شدن بدن نسبت به سایر بیماری های عفونی می شود. این بیماری همه ساله جان افراد زیادی را می گیرد و نیاز به دارو درمانی دارد. استفاده از داروهای ضد رتروویروسی به عنوان مهارکننده های آنزیمی نقش مهمی در کاهش مرگ و میر افراد مبتلا به بیماری ایدز دارد. آنزیم اینتگراز HIV-۱ یکی از آنزیم هایی است که با ادغام DNA ویروسی درون DNA میزبان نقش مهمی در تولید و تکثیر ویروس دارد. آنزیم اینتگراز همولوگ انسانی ندارد و هدف بالقوه ای برای کنترل و درمان بیماری ایدز به حساب می آید. الوایت گراویر دومین داروی مهارکننده اینتگراز میباشد که عملیات انتقال رشته آنزیم HIV-۱ IN را مهار می کند. بروز مقاومت دارویی در اثر استفاده طولانی مدت از داروهای ضد رتروویروسی دلیلی برای ساخت داروهای جدید می باشد. یکی از روش های تولید دارو، طراحی دارو با استفاده از روشهای in silico میباشد. در این مقاله سعی داریم با استفاده از داکینگ مولکولی میزان انرژی اتصال ترکیبات استخلاف گذاری شده داروی الوایتگراویر را نسبت به مهار آنزیم اینتگراز بررسی کنیم. برای انجام این کار از برنامه اتوداک ورژن ۴,۲,۶ استفاده شد و ترکیب شماره دو با انرژی -۸.۵۲ kcal/ mol بهترین انرژی اتصال را نشان داد.

Authors

سیدمحمدعلی حسینی رستگار

گروه شیمی،دانشکده شیمی ومهندسی شیمی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی وفناوری پیشرفته-کرمان،ایران

مهدی یوسفیان

دانشیار، گروه شیمی،دانشکده شیمی ومهندسی شیمی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی وفناوری پیشرفته-کرمان،ایران

زهرا حسنی

دانشیار، گروه مواد نو،پژوهشکده مواد ،پژوهشگاه علوم وتکنولوژی پیشرفته وعلوم محیطی،دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی وفناوری پیشرفته کرمان،ایران