بررسی فراوانی بیماری ها بر اساس طبقه بندی بین المللی بیماری ها (ICD ۱۰) و مشخصات فردی بیماران در مرکز معین بیمه روستایی مشهد

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 231

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMMC-17-2_003

تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1400

Abstract:

پیش زمینه: شناخت بیماریهای شایع در بین روستاییان به لحاظ نوع بیماری و بر اساس سن و جنس می تواند کمک موثری در برنامه ریزی های آموزشی و جهت گیری های کلان بهداشتی داشته باشد. هدف مطالعه حاضر، به دست آوردن الگوی فراوانی بیماری ها بر اساس طبقه بندی ICD۱۰ در مرکز معین بیمه روستایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بود. روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، کلیه بیمه شدگان روستایی مراجعه کننده به مرکز معین بیمه روستایی استان خراسان رضوی در طی سالهای ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ که دسترسی به پزشک خانواده خود نداشتند و نیاز به ویزیت پزشک و یا ارجاع به متخصص داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند. مشخصات فردی بیماران و تشخیص اولیه بیماری آنها براساس طبقه بندی ICD۱۰ در نرم افزار طراحی شده ثبت شد. یافته ها: در طول مطالعه، ۲۶۹۹۹ نفر به پزشک مستقر در مرکز مراجعه نمودند که از این تعداد ۱۵۶۷۱ نفر (۵۸%) زن بودند. در بین گروههای سنی کمترین تعداد مراجعات مربوط به گروه سنی ۱۲-۶ سال با ۸۳۵ مورد (۳%) و بیشترین مراجعات مربوط به گروه سنی ۶۰ سال به بالا با ۶۰۱۵ مورد (۲۲.۳%) بود. از لحاظ گروه بندی بیماری ها، بیشترین فراوانی مربوط به بیماری های دستگاه گوارش (۱۳.۷%)، بیماریهای اسکلتی- عضلانی (۱۳.۷%) و بیماری های قلبی و عروقی (۱۱.۴%) و کمترین فراوانی مربوط به بیماری های خون و ژنتیک (۱.۲%) بود. در بین مردان، بیماریهای اسکلتی - عضلانی (۱۴.۴%) شایعترین و بیماریهای زنان (۰.۲%) دارای کمترین فراوانی بودند. در بین زنان، بیشترین مراجعه مربوط به بیماری های زنان (۱۸.۶%) و کمترین مراجعه در زمینه حوادث (۰.۹%) بود. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر حاکی از لزوم اجرای نظام مراقبت بیماریهای غیرواگیر، توجه به ریسک فاکتورهای بیماریها، لزوم آموزش در خصوص اصلاح شیوه زندگی مردم و حفظ شیوه های سالم زندگی مرسوم در جمعیت روستایی و اصلاح برنامه درسی دانشجویان پزشکی بر اساس بیماری های شایعتر است.

Keywords:

طبقه بندی بین المللی بیماری ها , بیمه پزشکی , جمعیت روستایی

Authors

فرزانه امین الشریعتی

مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

ایوب اسماعیل نیا

مرکز معین بیمه روستایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

احمد کدخدایی

مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران