اثر قارچ پریفورموسپوراایندیکا و محلول پاشی اسیدسالیسیلیک بر خصوصیات مورفولوژیکی و آنزیم‎های آنتی‎اکسیدانت آویشن‎باغی تحت تنش‎ قطع آبیاری

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 185

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JCI-23-4_011

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1400

Abstract:

به منظور بررسی اثر قارچ پریفورموسپورا ‎ایندیکا (Piriformospora indica) و سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر خصوصیات مورفولوژیکی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت در آویشن باغی (.Thymus vulgaris L) تحت تیمار قطع آبیاری، آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‎های کامل تصادفی و با چهار تکرار در مزرعه ای واقع در دهلران در سال زراعی ۹۵-۱۳۹۴ انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل چهار سطح سالیسیلیک اسید (صفر، ۱۵۰، ۳۰۰، ۶۰۰ میکرومولار) به صورت محلول پاشی برگی و قارچ شبه مایکوریزا دردو سطح تلقیح و عدم تلقیح و عامل قطع آبیاری آب در سه سطح (آبیاری در ۹۰، ۵۰ و ۳۰ درصد ظرفیت زراعی) بودند. در این آزمایش تیمار قطع آبیاری تا سطح ۳۰ درصد ظرفیت زراعی باعث کاهش ارتفاع، وزن کل اندام هوایی، تعداد برگ، درصد کلونیزاسیون و هم چنین میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز شد. تلقیح با قارچ و تیمار با سالیسیلیک اسید تا غلظت ۳۰۰ میکرومولار توانست تا حدود زیادی از اثرات مخرب تیمار قطع آبیاری بر این صفات بکاهد، اما افزایش غلظت سالیسیلیک اسید تا سطح ۶۰۰ میکرومولار باعث تشدید اثرات تیمار قطع آبیاری شد و مانع از بروز اثرات مثبت قارچ شد.

Authors

سمیه میرزایی

دانشجوی دکتری، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران.

سید عطالله سیادت

استاد، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

بابک پاکدامن سردرود

دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران.

محمد رضا مرادی تلاوت

دانشیار، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.