تاثیر معنادرمانی گروهی بر فرسودگی شغلی پرستاران بخش های ویژه
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 295
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-8-2_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: پرستاران یکی از اجزای مهم در سیستم سلامت جامعه میباشند که مشکلات جسمی و روحی آنها به طور مستقیم بر کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران تاثیر میگذارد. معنادرمانی، میتواند راه و روشی جدید جهت وارد کردن هدفمندی و معناجویی به زندگی و کار به حساب آید. تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر معنا درمانی گروهی بر فرسودگی شغلی پرستاران بخشهای ویژه انجام شد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه از نوع نیمه تجربی با دو گروه میباشد که بر روی ۴۰ نفر از پرستاران شاغل در بخشهای CCU – ICU-PICU-NICU بیمارستان امیرالمومنین علی (ع) شهرستان زابل در سال۱۳۹۷ که سطح بالاتری از فرسودگی شغلی را داشتند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه دو قسمتی، که بخش اول مربوط به پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و بخش دوم پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ بود. قبل از مداخله هر دو گروه پرسشنامه ها را تکمیل نمودند و سپس برای گروه آزمون ۵ جلسه یک ساعته معنادرمانی هر هفته۲ جلسه انجام گردید و مجددا پرسشنامه ها توسط دوگروه پس از ۲۰ روز تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نسخه ۲۲ نرمافزار SPSS و آزمونهای تی تست و کای اسکوئر استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشانداد که میانگین نمرات شدت فرسودگی شغلی درگروه آزمون و کنترل قبل از مداخله معنادرمانی به ترتیب ۵۵/۶۹ و ۱۰/۷۷ بود که پس از مداخله در گروه ازمون میانگین شدت فرسودگی شغلی به ۵/۵۲ کاهش یافت. ولی در میانگین گروه کنترل پس از مداخله تفاوت معنی داری مشاهده نگردید، همچنین در سه حیطه ی خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و درگیری شغلی در گروه آزمون پس از معنادرمانی تفاوت معنی داری وجود دارد(p<۰/۰۵)، که نشاندهنده ی تاثیرگذاری معنادرمانی میباشد. متغیر جمعیت شناختی تاثیری بر فرسودگی شغلی نمی گذارد (۰۵/۰ p>).
نتیجه گیری: نتایج پزوهش حاضر نشان می دهد که معنا درمانی می تواند به صورت معنی داری باعث کاهش شدت و میزان فرسودگی شغلی در پرستاران بخش های ویژه شود. لذا بنظر می رسد می توان از این نوع روان درمانی برای کاهش فرسودگی شغلی در مشاغل حساس و اضطراب زا استفاده کرد
Keywords:
Authors
محمدعلی شیخی
Zabol University of Medical Sciences, Iran
مهین نادری فر
Zabol University of Medical Sciences, Iran
محمد رضا فیروزکوهی
Zabol University of Medical Sciences, Iran
عبدالغنی عبدالهی محمد
۴. گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران
مجید رضا اکبری زاده
Zabol University of Medical Sciences, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :