پیش بینی اضطراب حالت/صفت بر اساس سیستم مغزی رفتاری وتیپ های صبحگاهی/عصرگاهی در دانشجویان
Publish place: Journal of Health Promotion Management، Vol: 8، Issue: 4
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 331
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-8-4_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: اضطراب/حالت صفت را می توان شرایط هیجانی ناپایدار دانست که بازتاب تفسیر فرد از یک موقعیت تنش زا در یک دوره زمانی خاص بوده و بسته به درجه ای که اوضاع، تهدید آمیز درک شده باشد، شدت آن متغیر است. پژوهش حاضر با هدف تعیین پیش بینی اضطراب حالت/ صفت بر اساس سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/ عصرگاهی در بین دانشجویان دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی۱۳۹۴ انجام گرفت.
روش کار: روش پژوهش این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود که در آن ۳۷۰ دانشجوی دانشگاه ارومیه (۱۶۹ دختر، ۲۰۱ پسر) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با "پرسشنامه اضطراب حالت/ صفت اشپیلبرگر" (Questionnaire Spielberger State/Trait Anxiety)"، " پرسشنامه سیستم مغزی رفتاری کارور و وایت" (Carver & White Behavioral Brain Systems Questionnaires)"، تیپ های صبحگاهی/ عصرگاهی هورن و استبرگ" (Horne & Ostberge Morningness-EveningnessTypes) " انجام شد. روایی در مطالعات قبلی تایید شده است.پایایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس ا س نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافته ها: بین سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/ عصرگاهی با اضطراب حالت/ صفت همبستگی وجود داشت (۰۱/۰ >P). نتایج تحلیل رگرسیون به روش گام به گام نیز نشان داد که سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/ عصر گاهی ۳۲ درصد از واریانس اضطراب حالت/ صفت را پیش بینی می کنند.
نتیجه گیری: سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/عصرگاهی می تواند اضطراب حالت/ صفت را در دانشجویان پیش بینی کند. پیشنهاد می شود یافته ها در حوزه مشاوره توسط مراکز مشاوره دانشجویی مورد توجه قرار گیرد.
Keywords:
Adolescent Focused Mindfulness , Cognitive Behavioral Therapy , Emotion-Focused Therapy , Emotion Dysregulation , Nomo-Phobia , سیستم مغزی رفتاری , تیپ های صبحگاهی/ عصرگاهی , اضطراب/ حالت صفت , دانشجویان
Authors
فاطمه قاسم زاده
Master of Psychology, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Urmia University, West Azerbaijan, Iran
علی عیسی زادگان
Professor, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Urmia University, West Azerbaijan, Iran
فرزانه میکائیلی
Associate Professor, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Urmia University, West Azerbaijan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :