همبستگی استفاده از سیستم های اطلاعات سلامت با رابطه پرستار-بیمار؛ نقش میانجی عدالت سازمانی ادراک شده

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 185

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-8-2_001

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

Abstract:

مقدمه: استفاده از سیستم های اطلاعات سلامت می تواند اثرات مثبت یا منفی بر روابط بین پرستاران و بیماران داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی استفاده از سیستم اطلاعات سلامت با رابطه ی پرستار -بیمار با نقش میانجی عدالت سازمانی ادراک شده انجام گرفت. روش کار: روش مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل پرستاران بیمارستان امیرالمومنین اصفهان به تعداد ۲۷۲ تن بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، داده ها از ۱۶۰ تن، با استفاده از سه پرسشنامه شامل "پرسشنامه استفاده از سیستم" (System Use Questionnaire)، "پرسشنامه رابطه پرستار-بیمار" (Nurse-Patient Relationship Questionnaire) و "پرسشنامه عدالت سازمانی" (Organizational Justice Questionnaire) جمع آوری شد. روایی صوری، محتوا و سازه با استفاده از تحلیل عامل تاییدی انجام شد. پایایی به روش ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب انجام شد. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SmartPLS M۲.۰ استفاده گردید. یافته ها: استفاده از سیستم اطلاعات سلامت با عدالت ادراک شده سازمانی و مولفه های آن و همچنین با ارتباط پرستار- بیمار همبستگی مثبت و معنی داری دارد (۰۱/۰P <). عدالت ادراک شده سازمانی (۰۱/۰ P<) و مولفه های آن نیز با ارتباط پرستار و بیمار همبستگی مثبت و معنی داری دارد (۰۱/۰P <). فقط همبستگی رابطه عدالت رویه ای (۰۵/۰P <) و ارتباط پرستار و بیمار در سطح ۹۵/۰ معنادار مثبت بود. نتیجه گیری: استفاده ازسیستم های اطلاعات سلامت با رابطه پرستار-بیمار با نقش میانجی عدالت سازمانی ادراک شده همبستگی معنادار دارد. پیشنهاد می شود مدیران بیمارستان ها برای ارتقای روابط بین پرستاران و بیماران از سیستم های اطلاعات بیمارستانی استفاده کنند. همچنین ارتقاء ادراک پرستاران نسبت به عدالت سازمانی در محیط بیمارستان می تواند موجب ارتقاء روابط بین پرستاران و بیماران شود.  

Authors

سمانه ابوطالبی نایینی

Department of Management, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

حمید رضا پیکری

Department of Management, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

اصغر احتشامی

Health Information Management, Research Center of Information Technology in Health Affairs AND Department of Management and Health Information Technology, School of Management and Medical Information, University of Medical Sciences Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Raminmehr H, Hadizadeh Moghadam, A, Ahmadi I, Study the relationship ...
  • Hemmati-MaslakpakM,Sheikhbaglu M, Baghaie R, Relationship between the communication skill of ...
  • نمایش کامل مراجع